Schorsing toelating Chateau Paulette verworpen door Raad van State

BRASCHAAT – Op 19 november 2021 is op de evenementenweide in het Gemeentepark te Brasschaat de winterbar ‘Chateau Paulette’ geopend. Twee horeca-uitbaters startten een procedure bij de Raad van State bij uiterst dringende noodzakelijkheid teneinde de toelating voor het evenement te laten schorsen. De Raad van State heeft de eis van de horeca-uitbaters nu verworpen.  

Nadat de organisator van het Brasschaats Winterdorp einde augustus te kennen gaf dit jaar geen editie te zullen organiseren, zagen de organisatoren van Chateau Paulette een mogelijkheid om de Brasschatenaren alsnog een sfeervolle winterhappening aan te bieden en dienden een aanvraag in bij het gemeentebestuur voor het organiseren van dit evenement. Daar waar het Brasschaats Winterdorp een initiatief was van het gemeentebestuur waarvoor ze enkele jaren geleden een partner heeft gezocht voor de organisatie van vijf edities, gaat het hier om een vrijblijvend initiatief van een ondernemer die in samenwerking met diverse Brasschaatse horecazaken het evenement wenste te organiseren en hiervoor toelating vroeg aan het gemeentebestuur. 

De verkregen toelating voor het evenement stuitte echter op verzet. Twee horeca-uitbaters hadden dus een procedure bij de Raad van State bij uiterst dringende noodzakelijkheid opgestart teneinde de toelating voor het evenement te laten schorsen.
De Raad van State heeft de eis van de horeca-uitbaters nu verworpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *