Schepen Valerie Van Peel geeft fakkel door

Luc Devriese neem schepenmandaat over van Valerie Van Peel

De Kapelse schepen, en federaal parlementslid, Valerie Van Peel (N-VA) zet een stap terug en geeft haar schepenmandaat door aan partijgenoot, en oud-schepen, Luc Devriese. Van Peel blijft wel gemeenteraadslid.
Van Peel was zeven jaar lang OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken in Kapellen. “Na veel wikken en wegen heb ik besloten om de prachtige job van OCMW-voorzitter voorlopig vaarwel te zeggen” laat Van Peel weten. “Mijn fantastische collega Luc Devriese zal mij als schepen opvolgen. Ik heb mijn werk als politica in het federaal parlement en mijn lokaal mandaat de afgelopen zeven jaar met zeer veel passie en goesting gecombineerd. Dat het veel meer dan een fulltime was, heeft me nooit gedeerd. Maar veranderingen in mijn privéleven en nieuwe uitdagingen op het nationaal niveau, zoals het ondervoorzitterschap van De Kamer, maken dat ik het gevoel heb dat ik de twee functies niet meer zo goed zal kunnen vervullen als ik wil en nodig vind. Voor alle duidelijkheid, ik laat Kapellen hiermee niet los. Als gemeenteraadslid, en bestuurslid van N-VA Kapellen, zal ik onze afdeling mee blijven leiden en mijn dossiers blijven opvolgen. Ondertussen is het schepencollege met Luc Devriese in goede handen. Hij heeft hiervoor al mijn vertrouwen. Het leven is kiezen, daar kan niemand onderuit. En deze keuze maak ik, hoe moeilijk ook, in alle openheid. Ik blijf verankerd in Kapellen, maar ga me de komende jaren voluit focussen op mijn job op het nationale niveau. Met evenveel passie en evenveel inzet”.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *