Schepen Nabilla Ait Daoud huldigt Neuze Neuze in

Neuze-neuze

Een talrijk publiek (onder wie burgemeester Geeraerts en de schepenen Bartholomeeussen, Aertssen, Sempels en gemeenteraadslid Meirsman, alsmede tal van raadsleden, woonden de opening bij.

 
[Not a valid template]
BERENDRECHT – dinsdagnamiddag 7 juni, huldigde schepen voor kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA) de nieuwe vestiging van stedelijke kinderopvang ‘Neuze Neuze’ op de Antwerpsebaan 150 te Berendrecht officieel in. Het gaat om een moderne voorziening met ruimte voor 56 kinderen die onderdeel is van de nieuwe Berenschool. Die gaat open tegen volgend schooljaar.
Ook de stedelijke Academie van Ekeren wijkafdeling Antwerpsebaan en Kind & Gezin komen hier terecht. Neuze Neuze’ is ingedeeld in vier ruime leefgroepen (twee baby- en twee peutergroepen) met elk een afzonderlijke verzorgingshoek en rustruimte. Er is ook een gemeenschappelijke, omheinde buitenruimte, waar de kinderen veilig kunnen spelen.
Directeur Katia Nauwelaerts vroeg iedereen beschermhoesjes over de schoenen te trekken of op blote voeten te lopen. Dat laatste werd onmiddellijk opgevolgd door de schepen. Zo wordt de (gladde) vloer schoon gehouden. Nabilla zei dat kinderopvang fysiek en mentaal heel wat vraagt van een mens. Zij loofde het concept van het gebouw dat met zijn groendak overtollig regenwater opvangt, dat gebruik maakt van natuurlijk licht, dat beschikt over akoestische plafonds om geluid te dempen en dat door nachtelijke afkoeling, overdag in de zomer beschikt over een aangenaam binnenklimaat. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *