Scheldelaan op zaterdag 11 maart afgesloten ter hoogte van BASF voor plaatsing voetgangersbrug

Op zaterdag 11 maart wordt de Scheldelaan in het noorden van de Antwerpse haven gedurende een dag volledig afgesloten ter hoogte van poort 7 aan de terreinen van BASF. BASF plaatst die dag een tijdelijke voetgangersbrug over de Scheldelaan om voetgangers veilig te laten oversteken tussen de personeelsparking en het bedrijfsterrein tijdens de werken van Elia en AWV op de Scheldelaan.
Volgens de huidige planning wordt de Scheldelaan op zaterdag 11 maart tussen 05.00 uur en 20.00 uur volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. In beide richtingen volgt het verkeer een omleiding via de R2 en A12. Indien er te veel wind zou staan om de brug veilig te kunnen plaatsen, worden de werken uitgesteld tot 12 of 18 maart.
 
Start werken Scheldelaan
De feitelijke startdatum van de werken op de Scheldelaan is vastgelegd op maandag 13 maart. Vanaf dat moment plaatst de aannemer de signalisatie op de Scheldelaan. Van 13 tot 16 maart is er nog verkeer mogelijk in beide richtingen, maar met lokale hinder. Vanaf donderdag 16 maart wijzigt de verkeerssituatie. Dat betekent:
Boven het sluizencomplex en op de linkerarm blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Het verkeer beschikt over één rijstrook in elke rijrichting.
Onder het sluizencomplex blijft verkeer richting Lillo/Antwerpen altijd mogelijk. Dit verkeer beschikt over beide rijstroken. Lokaal verkeer richting Zandvliet blijft mogelijk tot aan de toegangsweg van Vesta Terminal.
Onderstaande kaart geeft de verkeerssituatie weer tijdens fase A (van 18 maart tot midden mei):

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder