Scheldefestival te Lillo

Twee matrozen waar op zoek naar hun moederschip

Zondag 2 oktober was het Scheldedorpje Lillo te place to be! Vrijetijdscentrum De Schelde had een mooi programma samengesteld voor het Scheldefestival.

In de Sint Benedictuskerk kon je in de voormiddag genieten van een concert van Stijn Kolacny. In de namiddag bracht Guy Swinnen, frontman van The Scabs, met zijn begeleider Yves Vertonghen, een gevarieerd optreden met liedjes van zijn nieuwste cd, maar ook nummers van The Scabs kwamen aan bod.

Guy Swinnen, frontman van The Scabs, met zijn begeleider Yves Vertonghen

In het Kruitmagazijn trakteerde Kris Dockx en zijn gezelschap, de aanwezigen op twee theatervoorstellingen. Ambiance verzekerd! In de eerste voorstelling kwamen de gezongen gazetten en smartlappen aan bod. Het tweede optreden was gebaseerd op de verdachte praktijken van Omer Honoré van Caesbeecke. Was het een charlatan of een vernuftig genie?

Altijd ambiance in het Kruitmagazijn met Kris Dockx en zijn kompanen

De passanten in Lillo  konden genieten van straattheater met het skelet Odil of twee matrozen tegen het lijf lopen, die op zoek waren naar hun moederschip. Het vernieuwde Poldermuseum kon ook op massale belangstelling rekenen. De bezoekers ontdekten de geschiedenis en de toekomst van Lillo.

Het skelet Odil

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *