Schaapscheerfeest op Kinderboerderij Mikerf Brasschaat

Op zondag 22 mei tussen 14 uur en 17 uur organiseert kinderboerderij Mikerf in Brasschaat een schaapscheerfeest. Naar jaarlijkse gewoonte krijgen de bezoekers de kans om alle productiestappen van de wolverwerking mee te maken én zelf uit te voeren.
Dit feest staat helemaal in het teken van het schaap. Bezoekers leren hoe je een schaap scheert en hoe de wol verwerkt wordt tot truien, sjaals en kussens. Het leuke aan het schaapscheerfeest is dat elke bezoeker zelf aan de slag kan met de wol. Ze mogen de wol kaarden, spinnen en vilten. Je kan kijken hoe de wol met planten kan geverfd worden in mooie kleuren. Een schapenherder toont tijdens een demonstratie met herdershond hoe schapen bij elkaar gedreven worden. De schaapscheerder verlost de schapen van hun dikke vacht. Tegelijkertijd loopt een tentoonstelling “alles over het schaap en verschillende schapenrassen” en ontdekken bezoekers dat ook andere dieren gebruikt worden voor hun wol. Op de kinderboerderij zijn die dag verse melkproducten en brood uit de artisanale houtoven te verkrijgen. Ondertussen is het mogelijk andere dieren van de kinderboerderij te bezoeken. Tussen de demonstraties kan u van het goede weer genieten op het terras van de taverne. Dit feest is toegankelijk voor jong en oud en bovendien gratis.
Profielschets Kinderboerderij Mikerf
De kinderboerderij Mikerf is van start gegaan in 1991 en vormt een onderdeel van Aralea vzw, een vereniging die tot doel heeft de tewerkstelling van mensen met een beperking te bevorderen. Aralea vzw omvat een beschuttende werkplaats, een sociale werkplaats, tehuizen en de kinderboerderij met arbeidszorgcentrum.
De kinderboerderij stelt een zestiental mensen met een beperking te werk. Zij staan in voor het onderhoud van de kinderboerderij en de verzorging van de dieren. De kinderboerderij heeft drie doelen vooropgesteld: educatie, de bezoekers vertrouwd maken met het boerderijwerk en hen aanzetten tot een bewuste milieuzorg. Toerisme en tewerkstelling. Meer informatie vindt u op www.aralea.be en www.kinderboerderijmikerf.be
Kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25 te 2930 Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *