'Samen op weg' een spontaan gegroeide parochiale werkgroep in Stabroek

Een half jaar na het ontslag van pastoor Kris Smet lijkt de Sint-Catharinaparochie te bekomen van de mokerslagen die werden uitgedeeld. De ontgoocheling, frustratie  en volkswoede tijdens de laatste mis van pastoor Kris waren niet gespeeld. De reacties dreven op emoties, maar waren daarom niet minder onderbouwd, rekening houdend met de informatie die werd vrij gegeven. De parochie werd verdeeld in voor- en tegenstanders van het verdwijnen van de pastoor.  Voor het eerst in honderden jaren heeft de poldergemeente geen eigen pastoor meer. Veel parochianen zetten sedert dan geen voet meer in de Stabroekse kerk, maar gingen de mis vieren in Kalmthout… bij pastoor Kris Smet. Zo’n sfeer is onhoudbaar, maakt een gemeenschap kapot en levert enkel verliezers. Verschillende parochianen spraken Eric Dingemans aan omdat ze vonden dat hij als voorzitter van de Welzijnsraad in Stabroek iets kon doen voor de parochie. “Samen op weg” is de naam van een spontaan gegroeide werkgroep die het parochieleven in Stabroek wil doen herrijzen. De voorbije maanden klopten Eric Dingemans en Eric Van den Broeck aan bij voor- en tegenstanders om te praten. Niet om het proces van het verleden te maken, niet om met de vinger te wijzen, maar wel om te zien wat mensen hier nog bindt.
Maar ook het parochieteam werd gehoord. En hoe zou het met pastoor Kris Smet zijn? Wil u hierover meer weten dan kan u dat lezen in ons magazine.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder