Samana ’t Lichtpuntje Kapellen bestaat 30 jaar

Els Van Cleef – Annemie Verhoeven – Marc Dekkers – Pascale Van de Wiele en Gaby Williame, voorzitters Samana ’t Lichtpuntje.

KAPELLEN – Tijd om de aandacht te vestigen op deze mooie vereniging. Team cd&v Kapellen dankte de vrijwilligers na de eucharistieviering op 15 mei, het einde van de ‘Week van de Zorg’.

Voorzitter mevrouw Pascale Van de Wiele gaf ons een inkijk in de dagelijkse werking van Samana ’t Lichtpuntje, de vroegere CM Ziekenzorg in Kapellen-Centrum. Chronische zieken en hun mantelzorgers krijgen van ’t Lichtpuntje steun en warmte. Het geeft aan hen de moed en kracht hun moeilijke weg verder te zetten.

Onder impuls van zuster Andrea startte Pascale Van de Wiele deze missie vanuit de parochie Sint-Jacobus de Meerdere. 30 jaar later kan ze terugblikken op een mooie periode waarbij persoonlijke aandacht en genegenheid, een luisterend oor, momenten van ontspanning en samenzijn centraal stonden.

Omdat de werking van deze vereniging volledig steunt op vrijwilligers, zijn nieuwe helpende handen altijd welkom. Jij bepaalt zelf waar en wanneer je je als vrijwilliger inzet. De taken zijn heel uiteenlopend. Ze gaan van ziekenbezoek bij mensen thuis tot het uitdelen van koffie tijdens een samenzijn in groep en zoveel meer. De deur staat voor iedereen open. Iedereen is welkom als lid of als vrijwilliger.

Team cd&v Kapellen maakte een podcast: een diepgaand gesprek over de werking van ’t Lichtpuntje, haar vrijwilligers, maar vooral ook over de chronische zieken en hun mantelzorgers. Zij hebben behoefte aan een lichtpuntje en quality-time in deze voor hen moeilijke periode.

https://anchor.fm/els-van-cleef/episodes/In-gesprek-met-Pascale-30-jaar-Samana-t-Lichtpuntje-in-Kapellen-e1jg9ha

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.