Brent Van Tilborgh en Els Eyckmans winnen uitgeregend Polderkampioenschap in Stabroek

Organisator Eddy Vingerhoed, schepen Liesbeth Bardyn, Tom Broekhuyzen, Brent Van Tilborgh, Mick Dhaeyere, schepen Sarah Demartelaere en mede-organisator Rudi Mees.

STABROEK – Op zondag 5 juni wonnen Brent Van Tilborgh, van VeloTom, en Els Eyckmans, van WTC The Eagles, de kermiskoers in Stabroek. In een kletsnatte editie van 63 kilometer kwam Brent Van Tilborgh solo aan na een ontsnapping van 5 rondes. De dappere mannen en vrouwen van de Vluchtheuvel stonden ook paraat voor hun wielerronde.

Het traditionele zomerse weer tijdens de kermiskoers in Stabroek was dit jaar nergens te bekennen. De regen viel met bakken uit de lucht en de renners maakten zich klaar voor een zware editie. De mannen en vrouwen van de Vluchtheuvel waagden zich als eerste aan het slechte weer. Na een ronde kwamen ze uitgeregend aan en kregen ze een medaille rond de nek van schepenen Liesbeth Bardyn (CD&V) en Sarah Demartelaere (N-VA).

Polderkampioenschap

Nadien was het tijd voor het Polderkampioenschap van Stabroek. De favorieten keken elkaar in de ogen en na drie rondes achter de wedstrijdwagen kon de strijd beginnen. Zes rondes moesten een vijftigtal renners afleggen. In de eerste ronde is het Tom Goovaerts van VeloTom die de eerste ontsnapping op zijn naam schrijft. Een ronde later is het zijn ploegmaat, Brent Van Tilborgh, die in de aanval gaat.

En dat lijkt te lukken. Van Tilborgh slaagt een gat. De renner van VeloTom, die tot twee jaar terug een proflicentie had, blijft ronde na ronde uit het zog van het peloton, waar ze er alles aan doen om hem bij te benen. Wanneer de bel gaat voor de laatste ronde krijgt het peloton hem in het vizier, maar dichterbij komen ze niet. Brent Van Tilborgh komt solo aan en wint zijn eerste Polderkampioenschap. In het peloton winnen Mick Dhaeyere en Tom Broekhuyzen van De Spartaan de sprint voor de tweede en derde plaats.

“Ondanks het slechte weer was het een heel plezante koers”, vertelt Van Tilborgh na de wedstrijd. “Als het droog is, gaat het peloton in volle snelheid door de bochten, maar met dit weer weet je dat het peloton telkens moet vertragen. Daardoor heb je als vluchter meer kans om te overleven.” En zo geschiedde. “In het begin trapte ik wel wat op mijn adem, maar ronde na ronde kwam ik beter in mijn ritme en kon ik het peloton achter mij houden. Ik ben dan ook heel blij met deze overwinning.”

Bij de vrouwen kon Els Eyckmans van WTC The Eagles het halen van Kim Van Dijck en Sidi Eysackers na een strijd van vier rondes. “Het was heel leuk om te rijden in dit weer”, zegt Els. “Ik vond het niet echt een zware koers, ik heb me goed geamuseerd. Het is de eerste keer dat ik hier win, dus ik ben tevreden”, sluit Eyckmans af. 

vlnr. schepen Sarah Demartelaere, Kim Van Dijck, Els Eyckmans van WTC The Eagles, Sidi Eysackers en schepen Liesbeth Bardyn.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.