’s Nachts worden in Stabroek 261 straatlampen gedoofd

©Fluvius

STABROEK – Eind vorig jaar, in volle energiecrisis, besliste het gemeentebestuur om een aantal besparingen door te voeren in de gemeentelijk energie uitgaven. De energiehuishouding in de gemeentelijke gebouwen werd op punt gezet en er startte een studie om te bepalen welke openbare straatverlichting sneller kon verled worden en in welke situaties oude lampen ’s nachts kunnen doven. 

Deze studie is nu afgerond en Fluvius zal de komende weken enkele aanpassingswerken uitvoeren om de afschakeling mogelijk te maken. Vermoedelijk starten de aanpassingswerken aan de aansturing op 5 juni en duren ze ongeveer 3 weken. Na de werken zal de straatverlichting in de betrokken straten, in totaal 261 lampen, niet meer branden tussen 23u00 en 5u00. De overige brandregimes, dit is ’s avonds tot 23u00 en ’s morgen tussen 5u00 en 8u00, blijven ongewijzigd branden. Ook in sommige situaties blijven ze nog branden. Dit is het geval: op kruispunten, op gevaarlijke locaties, in fiets- en voetgangersdoorsteken en in de straten die reeds verled zijn of weldra verled worden.

De aanpassingswerken van Fluvius veroorzaken in principe geen hinder, uitgezonderd in de werfzones waar een mobiele wagen tijdelijk op de weg geplaatst wordt.

De afschakeling zal vooral gebeuren in de Stabroekse wijken. In de wijken in Hoevenen zijn al veel straten verled. Deze zijn dimbaar en blijven ’s nachts aangeschakeld. De kosten van led straatverlichting in vergelijking met de traditionele gaslamp zijn gevoelig kleiner. De gemeente hoopt op termijn met deze afschakeling ongeveer 30 procent te besparen. Deze wijken zijn betrokken (onderaan vind je de straten terug):

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Heeft er iemand ook al eens bij nagedacht over de veiligheidsfunctie van deze verlichting, dan zwijg ik nog over inbraakpreventie.

  2. andere gemeenten schroeven dit terug, stabroek, als ultrasnelle beslisser, gaat dit nu toepassen.
    waar zijn we mee bezig in de landje van …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder