Ruwbouwdrink Openwervendag Chiro De Kievitjes was groot succes

Luk Vermeylen, Zander Vliegen, Maarten Gabriels en Niels Jongenelen van de vzw Kievitjesnest


Op de Ruwbouwdrink op zondag 5 november, georganiseerd door Chiro De Kievitjes, naar aanleiding van de Open Werven Dag van de nieuw in opbouw zijnde lokalen aan de Keyserhoeve in Zandvliet, kwamen meer dan 200 nieuwsgierigen een kijkje nemen. Ze kregen een drankje aangeboden, en een rondleiding van Maarten Gabriëls en Niels Jongenelen van vzw Het Kievitjesnest. De nieuwbouw krijgt vaste vorm en de ruwbouw is zo goed als klaar. De nieuwe lokalen zullen volgend jaar, bij aanvang van het nieuwe chirojaar, in september 2018, in gebruik worden genomen. Dan bestaat deze Chiro trouwens 50 jaar.
Bouwen kost geld
De totale kostprijs van het masterplan (inclusief aankoop speelterrein) bedraagt 400.404,42 euro. Voor de realisatie kreeg het Kievitjesnest, die het volledige masterplan beheren, 70% financiële steun van de Stedelijke Jeugddienst van de Antwerpse Schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud. De Chiro De Kievitjes betaalt zelf 120.000 euro. “Door een gezond financieel beleid in het verleden en door het organiseren van allerlei evenementen spaarden we reeds 85.000 euro. Daarnaast verzamelden wij, dankzij de verkoop van Chiro-obligaties, hoofdsponsors en allerlei schenkingen tot nu toe 20.350 euro. Dit wil zeggen dat vzw Kievitjesnest nog steeds op zoek is 14.650 euro”, zeggen Niels Jongenelen en Zander Vliegen. “Tijdens de Openwervendag schreef nog 25 man in op het obligatiewervingsfonds.” In totaal hebben nog 185 obligaties die we nog aan de man moeten/kunnen/willen brengen. Alle info over de obligaties op onze website: http://wp.kievitjesnest.be/financiering/lotenlening/
Volgend najaar starten ze met de terugbetaling van de obligaties; dus tot dan kunnen er nog gekocht worden…een ideaal kerstgeschenk, i.p.v. een gewone enveloppe met centjes!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *