Ruiterhal wordt kleurrijke en muzikale volière

Voor de 66e keer richt de Koninklijke Ornithologische kring het Heidekneuterke uit Brasschaat en het provinciaal bestuur AVOV de jaarlijkse provinciale vogelshow in op 19 en 20 november.
De Ruiterhal (Gemeentepark 10) wordt omgetoverd tot een kleurrijke en muzikale volière. De vogels die hier tentoongesteld  worden, zijn met uiterste nauwkeurigheid gekweekt door de liefhebbers die hun hobby met hart en ziel beoefenen.
 Iedere vogel wordt beoordeeld door gediplomeerde keurmeesters van de AOB (Algemene Ornithologische Bond van België) die volgens een opgelegde standaard de karnpioentitels uitdelen aan de allermooiste exemplaren.
 Er zijn 381 titels te winnen en er is een algemeen klassement dat opgemaakt wordt volgens de 7 beste vogels van iedere deelnemer. 
De bezoekers kunnen allerlei verschillende rassen bewonderen van Kleurkanaries, Postuurkanaries (vorm en grootte), Exoten (tropische vogels hier gekweekt worden), Parkieten, Europese vogels, Hybriden (niet zuivere rasvogels), Mutaties en kleurafwijkingen, Duiven en Hoenders. Allemaal hebben ze hun mooiste pluimenjasje aan. 
Vogels kweken is een ware kunst. Dat bewijzen de exposanten die in deze crisistijd een hobby heel belangrijk vinden.
 
De vogelshow is open op zaterdag 19 november van 10.00u tot 20.00u en op zondag 20 november van 10.00u tot 17.00u. De inkom is gratis.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder