Rudi Hellemons kroont zich tot kampioen van de Polderklievers

Rudi Hellemons kwam op de maandag van de Zandvlietse kermis als eerste over de streep op het kampioenschap van de Polderklievers. Hij haalde het in een sprint van ongeveer een dertigtal renners. Die sprint kwam er na een verschroeiend tempo, waarbij het gemiddelde maar liefst 39 km/u was. Het was gewoonweg onmogelijk om weg te rijden van de rest.

Onder een heerlijk avondzonnetje vertrokken de 42 renners om 19 uur aan de Spreeuw. Een kleine 70 km later moest de nieuwe kampioen gekend zijn. De talloze ontsnappingen brachten niet veel op. Meer dan enkele honderden meters kregen de vluchters nooit. Enkele sterke mannen lieten de anderen niet te ver voorop rijden. Op het einde ging onder meer favoriet Rudy Geeraerts (vorig jaar nog winnaar) tegen de vlakte, nadat hij met zijn pedaal de stoep raakte. Bij zijn val nam hij nog enkele andere renners mee. Na een spannende eindstrijd toonde uiteindelijk Rudi Hellemons zich de beste sprinter van de hele groep. Hij gooide toch wel aarzelend zijn armen in de lucht na het overschrijden van de eindstreep. Tweede werd Domien Van Deun en derde Lieven Schroyen. Twee jaar geleden won Rudi ook al en vorig jaar werd hij derde.
Nadien werd er nog hevig doorgefeest in Zandvliet, om de overwinning van Rudi te vieren, om de ontgoocheling bij de andere renners door te spoelen of om gewoon te genieten van de leuke sfeer tijdens de kermis.

Ditjes en datjes

– Enkele rennersvrouwen hielden een cavabar open en die was goed in trek
– De tussenspurten werden gewonnen door Rudy Geeraerts, Jeroen Schroyen en Domien Van Deun. Zij kregen hiervoor 25 euro van De Spreeuw. Dus waarschijnlijk zal deze prijs opgenomen worden in gerstennat.
– Men kon zich ook inschrijven voor een pronostiekje aan de cavabar. De helft van de opbrengst ging naar de clubkas van de Klievers en de andere werd verdeeld onder de 3 eersten; Dat waren Liesbeth Sleymer, Rudi Hellemons en Bob De Meyer.
– Speakers Frederik Crynen en Bert Wouters waren net als de voorgaande jaren van de partij en deden dat weer voortreffelijk
– de volgwagen met aan het stuur Sareno Sleymer moest even aan de kant want bij het indraaien van Noordland vloog zijn portefeuille die op het dashboard lag uit het raam

Afgelast
Dinsdag moest de 5de editie plaatsvinden van de Polderkoers met een hart.  Hier strijden verschillende wielerploegen tegen mekaar en de winnende ploeg ontvangt een som geld die ze kunnen spenderen aan een goed doel. Jammer genoeg staken de weergoden stokken in de wielen. Het regende dan ook pijpestelen en de organisatie vond het te gevaarlijk om te vertrekken en het werd afgelast. De renners en moedige sympathisanten doken dan maar de kroeg waar het vollen bak was.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *