Rudi Geeraert wint 8ste prijs 'Jos van Nelekes'

spotVeel volk kwam er afgezakt naar Berendrecht op dinsdagavond 27 augustus voor de wielerwedstrijd ‘Grote Prijs Jos van Nelekes’ die voor de 8ste keer werd gereden in de straten van Berendrecht. Deze prijs is genoemd naar wijlen Jos Kouwenberg, de baas van het Voetballokaal in Berendrecht en wordt ingericht door de Nieuwe Gans Berendrecht o.l.v. Roger Dons, verder door Mon Bril van Berendrecht Sport en door de sympathieke cafébazin van Berendrecht Sport Nicole Kouwenberg.
4 ploegen hadden hun beste renners gestuurd: W&TC Raffic, De Leeuw, De Klievers en de Sturmers en er stonden 45 renners aan de start. Drie daarvan reden al vanaf de 10de ronde op kop: Jef De Schutter, Bjorn Berek en Rudi Geeraert. Het was toen al duidelijk dat er aan hun overwicht niets te doen was en dat één van hen met de titel aan de haal zou gaan. De rest was op achtervolgen aangewezen. Zelfs Bert Van de Wouwer, de winnaar van vorig jaar kwam er door pech niet aan te pas. Even was het schrikken omdat de boog aan de aankomst in mekaar zakte. Met de renners net in aantocht, spurtten speakers Bert Wouters en Tim Gijs en de organisatoren er naartoe om het gevaarte op te hijsen zodat de renners veilig konden passeren. Even later gebeurde het nog eens en werd de boog weggehaald.
Na 18 rondes kwam Rudi Geeraert (Kliever) met een ruime voorsprong over de meet. Tweede werd Bjorn Berek (Sturmers), gevolgd door Jef De Schutter (Klievers) die met de derde plaats tevreden moest zijn. Ook de enige dame in het peloton Regina Van der Kley die voor W&TC Raffic reed werd gehuldigd voor haar knappe prestatie tussen al dat mannelijk geweld. De champagne spoot zoals het hoorde en daarna vloeide de drank ook rijkelijk. Weerom een schitterende organisatie.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *