Rudi Geeraert kampioen van de Zandvlietse Polderklievers

32 renners waren maandagavond 16 juli present bij de koers van de Polderklievers op Zandvlietse kermis. Om 19 uur gingen de renners van start voor 18 rondjes in de plaatselijke straten. Maar de regen speelde hen parten. Enkele renners hielden het vervroegd voor bekeken maar de echte polderboys hielden vol. De talloze ontsnappingen brachten niet veel op. Meer dan enkele honderden meters kregen de vluchters nooit. Halfweg koers zette Jef De Schutter, de Cadel Evans van de polder, zich op kop en er kwam een klein beetje hoop van zijn supportersploeg dat hij dit zou volhouden. Maar dat was buiten de vorm van Rudi Geeraert gerekend. Als eerste kwam hij onder een striemende regen over de streep op de voet gevolgd door Domien Van Deun en Bert Van de Wouwer. Nog vlug op de foto en dan genieten van een warme, welverdiende douche. Het weer was niet schitterend, maar de sfeer des te beter. Een sterke editie.

Ditjes en datjes

– Speakers Bert Wouters en Frederique Crynen deden dat weer voortreffelijk en dromen stiekem van een Klieverstafel net zoals in ‘Vive le vélo’. Zij lanceerden een oproep aan sympathisanten hobbyklussers om in actie te schieten. Twee schragen en een plank is niet genoeg. Zij denken zelfs aan een plaatselijke Lieven Van Gils die de winnaar kan interviewen aan een kleinere tafel. Wie weet.
– Ook werd er gemeld dat het woord Polderklievers voortaan in de dikke Van Daele zal komen en een begrip zal worden net als de torenpoeper.
– Organisator Peter Van den Bosch werd vergeleken met renner Jelle Vanendert en inderdaad de overeenkomsten zijn frappant.
– De speakers noemden Bert Van de Wouwer ‘de kathedraal van de Polder’. Hij had goed getraind en werd 3de.
– Sommigen dachten zelfs dat groene fietser Fons Mees mee reed maar dat was natuurlijk dé Fons Mees uit Putte.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.