Ruben Van Neylen en Rens Torfs zijn nieuwe koningen van Kindergans in Stabroek

STABROEK – Ruben Van Neylen en Rens Torfs zijn sinds zondag 28 augustus de nieuwe koningen van de Kindergans in Stabroek. Op een wei van Stafort in de Abtsdreef kroonde Ruben zich tot koning bij de jongste generatie, nadien deed Rens hetzelfde bij de oudere kinderen. Ze volgen Bazil en Marilou Adam op als koningen.

koningen Ruben Neylen en Rens Torfs

Op zondag 28 augustus om 13u begon de Kindergans van Stabroek aan twee reeksen onder de galg. Eerst was het de beurt aan de kinderen van 3 jaar tot 7 jaar, waar ze een opvolger zochten voor Marilou Adam. Negen kandidaten, uit vier gezinnen, streden om de felbegeerde titel van koning/koningin. Ruben Van Neylen eiste al onmiddellijk de hoofdrol op en ging met het net aan de haal.
Toen Ruben het net trok, had niemand verwacht dat de strijd onder de blote nek lang zou duren. Meerdere keren hadden alle ruiters de kans om met de kop aan de haal te gaan, toch duurde het een tiental ronden voor dat ook gebeurde. Ruben, die het net trok, zette zijn stalen ros op gang en ging met een topsnelheid naar de galg. Een serieuze snok aan de kop leverde hem de koningstitel op. De zoon van Ken Van Neylen en Tine Van Oevelen, beide ex-koning(in) bij de Kalkoenrijders, keken trots toe hoe Ruben de kroon kreeg.

Koning Ruben

Na een lange strijd bij de jongsten, stonden de oudste kinderen al vol spanning te wachten op hun beurt. Uittredende koning Bazil Adam moest verstek geven door een blessure. 14 deelnemers streden voor het kopje aan de galg. Net zoals bij de jongsten was de strijd lang en krachtig. De spanning steeg dan ook toen Jef Simons met het net aan de haal ging.
De veertien ruiters streden voor de volle honderd procent onder de blote nek, maar makkelijk was het niet. Het duurde terug een tiental ronden voor Rens Torfs de laatste snok aan de kop gaf om zo koning te worden. De zoon van Dimitri Torfs en Tinneke Pieteraerents, en broer van Xander die op de wachtlijst staat van de Stabroekse Ganzenrijders, wordt zo voor de eerste keer koning.

Koning Rens

Emiel Mees en Eline Van Dijck kregen een snoeptaart voor best verklede fiets en alle ruiters kregen een bon van speelgoedwinkel Klavertje Vier.

Eline Van Dijck had haar fiets het mooist verkleed

Emiel Mees werd beloond voor zijn mooi versierde fiets

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder