Minister Weyts investeert 807.028 euro in scholen in Brasschaat

BRASSCHAAT – Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 807.028 in scholen in Brasschaat. “Als onze kinderen straks op 1 september terug naar school gaan, dan willen we voor hen allemaal een kwaliteitsvolle plaats”, zegt Weyts. “Dus investeren we deze regeerperiode € 3 miljard in schoolgebouwen, nog meer dan in de vorige regeerperiode”.

De Vlaamse Overheid investeert fors in schoolinfrastructuur: deze regeerperiode wordt er € 3 miljard euro uitgetrokken, nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Schoolbesturen kunnen deze financiële steun goed gebruiken voor bouw- of verbouwingswerken. “Als ouders straks weer voor de schoolpoort staan, dan beseffen ze al te goed dat investeren in scholenbouw gelijkstaat met investeren in onderwijskwaliteit, in onze kinderen, in de toekomst”, zegt Weyts.

Dat betekent ook goed nieuws voor Brasschaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 807.028 in scholen in Brasschaat. Concreet gaat het om: 582.478,29 euro voor Vrije Basisschool – Yggdrasil, Zwemdoklei 3, voor het bouwen van een administratief gebouw. Mater Dei Instituut, Bredabaan 394 krijgt 122.524,42 voor gedeeltelijke renovatie blok C en D en renovatie LO-ruimte. Vrije Basisschool – Mater Dei
Bredabaan 479, krijgt een toelage van 102.025,00 euro voor de renovatie turnzaal + elektriciteit

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.