Roy Jans wint Sluitingsprijs Putte-Kapellen

sluitingsprijs
[Not a valid template]
 
De laatste koers op Belgische bodem werd gewonnen door Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert). Hij klopte Timothy Dupont en Moreno Hofland in de sprint.
Bij de ploegvoorstelling op het Dorpsplein in Kapellen kwam heel wat volk afgezakt. En naar we konden vernemen wilden velen onder hen Zdenek Stybar eens in levende lijve zien. Tenslotte is hij een dorpsgenoot, wat Stybar verhuisde van Essen naar Kapellen.
De koers zelf werd in de finale ontsierd door een valpartij achteraan in de Abtsdreef te Stabroek. De groep renners werd flink uitgedund. Styber waagden nog een paar keer een ontsnapping maar uiteindelijk werd Roy Jans winnaar van de Sluitingprijs van Putte-Kapellen.
Thimothy Dupont is de eindwinnaar van de Napeleons Cycling games.
Stabroeks logo op rugnummers

sluitingsprijsLiesbeth Verhaert, schepen van sport met renner Florian Senechal, en burgemeester Rik Frans

[Not a valid template]
De gemeente Stabroek pakte die jaar voor de eerste keer uit met een originele sponsoring van de wedstrijd. Op het rugnummer van de renners prijkte een herwerkte versie van het huidig logo van de gemeente Stabroek. De S van Stabroek werd omgevormd tot een koersfiets.
Schepen Tom Van den Brempt, zelf een fervent wielertoerist,  kwam met  de idee om  Stabroek op het rugnummer te plaatsen. Kris Van der Maat, secretaris Luc Joppen, Wim Van Huffelen en burgemeester Rik Frans zetten er hun schouders onder en het logo werd een feit.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *