Routeplatform voor fietsers, zet actie op touw voor slachtoffers overstromingen

Nick alias De Parcoursbouwer tijdens één van zijn verkenningen in de getroffen Vesdervallei.

Het deed ons pijn om de getroffen plaatsen te zien die we kennen van de talrijke verkenningen”

ESSEN/KALMTHOUT – ‘De Parcoursbouwer’, een populair routeplatform voor fietsers, zet een actie op touw ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen. “Mensen die een route aanschaffen op ons routeplatform betalen 10 euro. Die opbrengst schenken we deze week integraal aan het Rode Kruis”, aldus Nick Schuermans, alias De Parcoursbouwer.

De Parcoursbouwer is een routeplatform opgericht door Nick Schuermans en fietseventburau Count Me In. “We hebben zowel gravelritten als wegritten over heel het land”, vertelt Nick. “Zo hebben we ook ritten in de getroffen gebieden zoals Eifel, Vesdervallei en de regio rond Luik. Het deed ons veel pijn om op televisie de getroffen plaatsen te zien die we kennen van de talrijke verkenningen. Daarom hebben we besloten om iets te doen voor de slachtoffers.”

“Mensen kunnen dus al fietsend het goede doel steunen. Nog tot en met zondag 25 juli gaat alle opbrengst integraal naar het Rode Kruis. Mensen kunnen op het platform een route downloaden die ze graag willen fietsen. De wegritten noemen we ‘Rondje’, terwijl je de gravelritten kan herkennen aan de naam ‘PlugPlug’. Het gaat om kwalitatieve routes die zorgvuldig uitgetekend en verkend zijn.”

“Wie een route downloadt, krijgt zoals altijd het gps-bestand van de route. Daarnaast krijgen deelnemers een uitgebreide startgids boordevol informatie over de route, de hindernissen, parkeergelegenheid, en niet onbelangrijk: de mogelijkheden voor een terrasje achteraf. Mensen krijgen dan ook nog eens een waardebon van €10 waarmee ze online bevoorrading kunnen bestellen voor de rit.”

“We raden aan om te kiezen voor routes in het centrum of in het Westen van het land. De routes rond Luik, Vesdervallei en Eifel kan je de komende week best nog vermijden. Routes die bijvoorbeeld wel goed berijdbaar zijn: PlugPlug ’t Zwin, PlugPlug Zoniënwoud, Rondje Kemmel, Rondje van Vlaanderen, … We hopen op het einde van de week een mooi bedrag aan te kondigen dat we dan integraal zullen storten aan het Rode Kruis.”

Routes: www.deparcoursbouwer.cc

(Foto van Pieter Stockmans, archief)

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder