Rotonde krijgt nieuwe tandem van opbrengst 'Bal van den burgemeester' in Stabroek


Zaterdag 26 mei werd voor de eerste keer in Stabroek het ‘Bal van de burgemeester’ georganiseerd. Al meteen werd er beslist om de opbrengst aan een goed doel te schenken uit de gemeente.  De werkgroep van N-VA besloot om een tandem aan de fietsploeg van De Vluchtheuvel te geven. “De inzet van de vrijwilligers die al jarenlang om de 14 dagen gaan tandemfietsen met de bewoners is enorm, en daarom willen wij hen helpen met het doneren van een tandem”, legt Ludo Verschueren uit.
Elektrisch fietsen
Omdat de Vluchtheuvel al over voldoende tandems beschikt, kwam echter de vraag of er geen pakket kon geschonken worden voor het ombouwen van een gewone tandem tot een elektrisch exemplaar. “Daar zouden wij veel blijer mee zijn. Vele vrijwilligers worden een dagje ouder en ook de gasten hebben het soms moeilijk om stevig mee te trappen”, aldus Pierre Gabriëls die al 15 jaar vrijwilliger is bij de fietsploeg.
Na enig beraad besloot de werkgroep van N-VA, naast de tandem alsnog een pakket voor elektrische ondersteuning te schenken. “Maar dit vraag tijd. Nu de sperperiode rond de verkiezingen van oktober er aan komen, kunnen wij pas in het najaar hier aan gevolg geven” aldus Ludo.
Op woensdag 27 juni werd de tandem, van het merk “Gazelle”, overhandigd aan enkele gasten van de Vluchtheuvel en de algemeen directeur van de Rotonde, Eric Avonts.
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *