Roparunteam De L’Oslopers sneller dan ooit?

Wie “Roparun” zegt, zegt “Ossendrecht”. En wie die twee woorden samenvoegt zegt ook “L’Oslopers”. Voor de zestiende keer verschijnt het Ossendrechtse team dit jaar aan de start van de Roparun. (start op zaterdag 26 mei) Ze zijn vastbesloten om te finishen, en dat doen ze dit jaar misschien wel sneller dan ooit!

Ooit legde een team van de L’Oslopers de route, toen nog van Rotterdam naar Parijs, af met een gemiddelde snelheid van 13,9 kilometer per uur. Dat record zou in 2012 wel eens kunnen sneuvelen. Door blessures bij vaste lopers hebben zich een aantal nieuwe, jonge lopers aangemeld die in de trainingen al hebben bewezen razendsnel te zijn. In Nick van den Bleeken. Rob Koolen, Yeldrick Raaijmakers, Corné Nuijes en de broers Niels en Geert Reuver beschikken de L’Oslopers over een groep tot de tanden gemotiveerde twintigers en dertigers, die vastbesloten zijn iets moois te laten zien op 26, 27 en 28 mei. Reken maar dat Team 67 een gooi naar dat record doet! Naast een jong en snel team staat er ook een ervaren en constant L’Oslopers-team aan de start in Parijs. Een ideale combinatie!

Het belangrijkste blijft toch het doel waarvoor de Roparunteams allemaal werken. De L’Oslopers stellen met plezier vast dat er dit jaar weer een mooi bedrag is opgehaald. Alleen al de vogeltaarten die het team elk jaar maakt en verkoopt brachten zo’n 14.000 euro op. Trots zijn de L’Oslopers trouwens ook op hun dorp. Ossendrecht werd in 2011 voor de achtste (!) keer verkozen tot Roparunnerstad van het jaar, en de voorbereidingen voor de doorkomst van 2012 staan als een huis. Het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht hoopt op een negende titel. De doorkomst in Ossendrecht staat dit jaar volledig in het teken van het thema “Ostrecht in wit en rood, Boergondisch groot”. Niet alleen zijn er al ruim 800 rood-witte vlaggen verkocht die het parcours zullen sieren, er wordt ook gewerkt aan een lange Bourgondische tafel, die als een rood-wit lint door Ossendrecht zal lopen. Die tafel wordt natuurlijk gevuld met de nodige versnaperingen!

Wie de L’Oslopers een donatie wil schenken kan dat via de website van de Roparun doen:   www.roparun.nl/doneren.html Wie kiest voor een donatie voor team 66 of 67 kan zijn bijdrage zelfs schenken aan zijn favoriete teamlid. Een mooie manier om familie of vrienden binnen de L’Oslopers te steunen! Wie de L’Oslopers steunt wil natuurlijk ook op de hoogte blijven. Tijdens de Roparun is het Ossendrechtse team op de voet te volgen via Twitter. Follow @loslopers en lees van minuut tot minuut wat de Ossendrechtenaren onderweg beleven. Zo zijn ze nóg sneller in Ossendrecht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder