Rondleiding in Fort van Ertbrand


KAPELLEN – Het Fort van Ertbrand zat vroeger verstopt achter een rij coniferen, maar die zijn ondertussen al gedeeltelijk vervangen door een meidoornhaag. Daardoor is het fort nu beter zichtbaar vanop de straat. Ben je benieuwd waarom het fort er staat en wat er de afgelopen 111 jaar gebeurd is? Kom dan mee met één van onze fortgidsen en laat je verrassen door de unieke combinatie van natuur en monument.

Op zondag 18 juni nemen we je mee door de originele gangen en kamers van het fort, en laten je zien waar we dit jaar 288 vleermuizen gevonden hebben tijdens onze jaarlijkse wintertelling. We stappen dus een stuk terug in de tijd, maar besteden ook aandacht aan de huidige bewoners van het fort: de vleermuizen. Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link: https://forms.gle/8mGXK9egNwyFP12R6
Een bezoek aan het Fort van Ertbrand kost € 4 per deelnemer. De betaalgegevens krijg je bij inschrijving. Honden zijn niet toegelaten op de fortsite. Tijdens een bezoek aan het Fort van Ertbrand draag je best stevig schoeisel of laarzen en breng je ook een zaklamp mee. De wandelingen zijn avontuurlijk en daardoor niet geschikt voor rol– of kinderwagens. Aanvang: 14 uur.
Samenkomst aan de ingang Fort Ertbrand, Oude Galgenstraat te Kapellen.
Info: DirkHautekiet@skynet.be 0476 400 385

foto: gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *