Ronde van Essen brengt geletruiwinnaars samenTijdens de laatste week van de vakantie staat elk jaar de Ronde van Essen op het programma, dit jaar al voor de 40e keer. Daarom wil de organisatie iedereen die in één van die Rondes een gele trui heeft gewonnen, samenbrengen voor een ereronde.
De Ronde van Essen is een loopwedstrijd voor kinderen en jongeren, waarbij meedoen veel belangrijker is dan winnen. Elke dag loopt er jong geweld in een andere wijk van de gemeente. De Ronde startte op 7 augustus in Essen-Wildert en eindigt op 1 september in Essen-Centrum.

Gele trui
De eerste in de rangschikking loopt in de gele trui. De eindwinnaar van elke leeftijdscategorie mag die trui ook mee naar huis nemen. Zo reikte de Ronde in de loop der jaren enkele honderden gele truien uit.  

Ereronde voor ex-winnaars
Ter gelegenheid van de 40e Ronde roept de organisatie al die geletruiwinnaars op om op zaterdag 1 september naar de Ronde te komen. De wedstrijden, die starten om 14.00 uur, worden die dag immers afgesloten met een ‘geletruienloop’: een ererondje met al wie het begeerde stukje textiel ooit veroverde. Als ze nog ergens in de kast ligt, mogen de oud-winnaars die trui natuurlijk ook meebrengen en aantrekken. Natuurlijk lopen ook de kersverse winnaars van de Ronde van Essen 2012 mee.

De finaleloop vindt plaats in GC de Oude Pastorij, Essendonk 3 op 1 september om 14.00 uur.

Tijdens de wedstrijd is er ook een kleine fototentoonstelling van de vorige Rondes.

Meer info? 
Jeugddienst Essen
03 670 01 32 –   jeugd@essen.be 
- www.rondevanessen.be


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.