Romantiek met twee winterbruidspaartjes

STABROEK – Op  dinsdag 16 januari brachten de leerlingen van het 4de leerjaar van GOB! basisschool de Stappe een bezoek aan het gemeentehuis van Stabroek.
De leerlingen mochten eerst zetelen in de gemeenteraad die voorgezeten werd door burgemeester Rik Frans en schepen Veerle Nonneman. De kinderen hadden heel wat vragen voor hen in petto. Zo vroegen ze aan de burgemeester, hoe lang hij al aan het hoofd van de gemeente staat, wat hij het liefste doet: het burgemeesterschap of het onderwijs, wat hij graag eet. Wat zijn taak binnen de gemeente is. En….  of er na afloop van de huwelijkscermonie een koffietafel!! was voorzien. “Grappig, maar daar gaan we over nadenken om misschien in de toekomst er een feestje aan de breien” , zegt juf Charis van klas 4a.

De leerlingen namen  ook een kijkje achter de schermen van verschillende gemeentediensten. Door ze kennis te laten maken met de werking van de gemeente, begrijpen ze later beter waar en waarom er bepaalde beslissingen worden genomen.

de bruidspaartjes Milly en Juul en Loes en Leon

De voormiddag werd afgesloten met een huwelijksplechtigheid in de trouwzaal. Omdat het twee klassen waren, werd er besloten om ook twee huwelijken te laten plaatsvinden. Voor klas 4a werden Loes Huybrechts en Leon Kouwenbergh in de echt verbonden, bijgestaan door hun ouders Lotte en Alexander en Sam en Breython  en getuigen Manon en Lucca.
Voor 4b gaven  Milly de Maeyer en Juul van Crombrugge elkaar het ja-woord, vergezeld van hun ouders Lize en Akram en Eda en Lander en getuigen Dominic en Lucie.
Burgemeester Frans legde het protocol rond de huwelijksplechtigheid uit en schepen Veerle las een gedeelte van de wetten en plichten van het huwelijk voor.  Na de ja-woorden, werden de ringen aangedaan en de huwelijksbelofte ondertekend. Met dikke knuffels werden de huwelijken bezegeld.

Nog even met zijn allen op de groepsfoto en dan weer terug naar school.

huwelijksplechtigheid Milly en Juul

Huwelijksplechtigheid Loes en Leon

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *