Rolwagengebruiker door automobiliste en politie van verdrinking gered uit Zoutebeek

De in 1974 geboren Remy Van Gemert kwam zaterdagavond 18 februari omstreeks 23 uur met zijn elektrische rolwagen uit Zandvliet door de Zoutestraat waar hij woonachtig is. Op het fietspad reed hij plots over een tak. Doordat zijn voorwiel naar alle kanten sloeg, geraakte hij de controle over zijn voertuig kwijt. Remy loste zijn besturingshendel waardoor de rolwagen stopte en hij eruit werd gekatapulteerd. Hij kwam op zijn buik in het gras naast de Zoutenbeek terecht. Toen hij zich poogde om te draaien rolde hij in de beek waar hij niet op eigen kracht uit geraakte. Op het ogenblik dat het slachtoffer dreigde te verdrinken, kwam er een vrouw met haar auto voorbij die de lege rolwagen opmerkte. Zij keerde terug en zag Remy in de beek liggen. Zij verwittigde de hulpdiensten. De mensen van de Spoed troffen de gestremde man aan terwijl hij nog enkel met het hoofd boven water was en langzaam dieper wegzonk. Enkele ogenblikken later kwam een politiepatrouille ter plekke. De politiemensen waarschuwden de brandweer, maar aarzelden inmiddels niet in het water te springen en zodoende het slachtoffer aan wal te brengen. Zij hadden daartoe een touw om hun middel gebonden en werden bij de redding geholpen door het personeel van de Spoed. De rolstoelgebruiker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij met grote zorg werd behandeld en spoedig buiten levensgevaar was. Zodoende kon hij vrijdag naar huis terugkeren.

Hij vroeg ons iedereen te danken die bijgedragen heeft tot zijn redding.‘Zonder hen was ik er niet meer geweest’, zei hij.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder