Rode rozen te Kapellen

sp.a kapellen
Het begint stilaan een traditie te worden:  de Kapelse sp.a-afdeling fractie heeft op de vooravond van 1 mei honderden rode rozen uitgedeeld op het Dorpsplein te Kapellen.

De timing was natuurlijk niet toevallig op de vooravond van 1 mei, Dag van de Arbeid.  De socialisten wilden de Kapellenaren herinneren aan de strijd voor goede arbeidsomstandigheden, de combinatie van werk en gezin en de verworvenheden in onze maatschappij.  ”Yes, it is bread we fight for. But we fight for roses too.” Deze woorden sierden begin vorige eeuw tal van spandoeken, toen arbeiders op straat kwamen voor meer rechten.
Maar de Kapelse sp.a kijkt tegelijk ook vooruit naar de toekomst.   “Alleen door de inspanningen eerlijk te verdelen – in plaats van alles af te schuiven op steeds weer dezelfde groep – kunnen we evolueren naar een samenleving waar jongeren en ouderen, op zoek naar een job, kansen krijgen en geen stempel opgeplakt krijgen, naar een samenleving waar aandacht is voor de onzichtbare zaken die een leven rijk maken, naar een model dat ons sociaal weefsel versterkt en solidariteit centraal stelt, naar een maatschappij die bruggen bouwt in plaats van muren op te trekken tussen individuen en gemeenschappen”, zo klinkt het.
Sp.a Kapellen:  “Er is wel degelijk een alternatief, waarbij iedereen zijn duit in het zakje doet. Door de lasten eerlijk te verdelen.  Een échte tax shift die een breuk maakt met het verleden, die ons toelaat écht te investeren in duurzame, leefbare en vooral méér jobs. Een tax shift die de belofte inhoudt dat we een betere toekomst geven aan onze kinderen. De belofte van welvaart waar iedereen aan meewerkt, waar iedereen in deelt. Welvaart die perspectief op vooruitgang biedt aan iedereen en niet alleen aan de happy few zoals nu.”
Onze actie was een herinnering aan de strijd van vroeger, maar die anno 2015 actueler is dan ooit te voren.
 
foto: Kandidaat-voorzitter nationaal John Crombez ondersteunde de actie    

 p

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *