Rode rozen aan de vooravond van 1 mei

De Kapelse  Sp.a-afdeling fractie deelt dinsdag 30 april 2013 rode rozen uit op het Dorpsplein.
Natuurlijk omdat het 1 mei is, Dag van de Arbeid en traditioneel een socialistische feestdag.  Maar ook omdat we de Kapellenaren willen herinneren aan de noodzaak van onze strijd voor goede arbeidsomstandigheden, de combinatie van werk en gezin en de verworvenheden in onze maatschappij.
Omdat op dit moment in Vlaanderen nog steeds 47.000 jongeren op zoek zijn naar een job.  Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig job. Een job is de eerste stap naar een menswaardig bestaan.
Omdat socialisme gaat over de vooruitgang van iedereen en omdat we geloven in de kracht van sociaal overleg. Want het werk is nog lang niet af en socialisme is broodnodig. Het is duidelijk dat de uitdagingen die voor ons liggen groot zijn. Maar geen enkele uitdaging is er voor ons één te veel. We hebben in het verleden al bergen kunnen verzetten door samen te werken, door solidair te zijn, door vooruit te willen gaan. Ook nu blijven we op de sociale nagels blijven  zodat gelijke kansen, een beter en gelukkiger leven geen loze begrippen zijn maar een manier van leven die wij willen waarmaken. Voor iedereen. Gisteren, vandaag en zeker en vast morgen en ook in Kapellen.
De Kapellenaars krijgen een rode roos aangeboden op het Dorsplein tussen 16u en 17u op 30 april 2013 om hen hieraan te herinneren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.