Rode Duivels kunnen dorpscentrum autovrij maken

web-rode-duivels
Als er vrijdagavond 1 juli te veel supporters van de Rode Duivels afzakken naar het Dorpsplein in het centrum van Kapellen, om er de wedstrijd live te volgen, heeft het gemeentebestuur een plan achter de hand om het dorpscentrum autoluw te maken. Daardoor ontstaat meer ruimte voor de supporters die de wedstrijd dan ook van op de Antwerpsesteenweg kunnen volgen.
De Rode Duivels lokken elke wedstrijd meer en meer supporters naar het Dorpsplein waar ze live de prestaties van de Rode Duivels kunnen volgen op een groot scherm. Het evenement is op weg om wel eens het slachtoffer te worden van zijn succes waardoor de veiligheid in gedrang komt en het aantal toeschouwers moest beperkt worden. Voor de eerste wedstrijd waren er een vijfhonderdtal supporters op post. Dat aantal steeg wedstrijd na wedstrijd tot meer dan duizend voor de wedstrijd van zondagavond tegen Hongarije. Supporters stonden toen schouder aan schouders en meteen rees de vraag of het verzadigingspunt van het Dorpsplein niet bereikt was. Met de kwartfinale van vrijdagavond, tegen Wales, worden nog meer supporters verwacht. Het is immers vakantie en bovendien start het weekend. Het gemeentebestuur ging samen met de politie rond de tafel zitten en werkte een oplossing uit die de toekomst van het evenement verzekerd.
Signalisatie al geplaatst
Volgens burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) kan de wedstrijd zeker live gevolgd worden en ook alle eventuele andere wedstrijden van de Rode Duivels tot aan de finale. “We willen de pret niet bederven en hebben een plan B achter de hand dat we eventueel kunnen doortrekken tot in de finale. Als we door een overbevolking de veiligheid op het Dorpsplein niet meer kunnen verzekeren wordt het centrum afgesloten en verkeersluw gemaakt. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de supporters. Alle noodzakelijke verkeersborden, nadars en andere signalisatie staan al op hun juiste plaats naast de rijweg. Samen met de korpschef volg ik alle wedstrijden op het Dorpsplein. Afhankelijk van de opkomst kunnen we onmiddellijk beslissen om het Dorpsplein groter te maken. Twee minuten later staat alle signalisatie op de rijweg en is alles afgesloten om het dorpscentrum autoluw te maken. Daarna kunnen alle supporters de wedstrijd op een veilige manier volgen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *