Rob De Vree neemt keizerskroon mee naar Zandvliet

Keizer 2018 Rob De Vree

 

 
 
 
 


 
Op zondag 18 maart mocht de Nieuwe Gans Berendrecht, na 17 jaar, terug het keizerrijden inrichten. Ondanks het koude weer kwam er veel volk naar het Solft afgezakt. 31 ruiters begonnen om 15 uur aan de strijd voor de keizerstitel. Voordien werd de feestmarkt geopend en trok de keizersstoet door de versierde straten van Berendrecht. Aan het districtshuis werd de stoet aanschouwd door uittredend keizer Vincent Koch en de notabelen.
De strijd op het Solft kende zijn ontknoping tegen 17.40 uur nadat Frans Vranckx van de Hoevense Gansrijders de kop wist vrij te maken uit het net. Negen ruiters waagden hun kans onder de blote nek, maar het was Rob(ke) De Vree van de Jonge Ruiters Zandvliet die overgelukkig de ganzenkop in de hoogte kon steken.
Rob, 24 jaar, is de 71ste keizer in de geschiedenis van de Polderbond. Rob is de zoon van Erik De Vree en Nicole Meeusen en de broer van An. Rob werkt bij Gevas in Stabroek. De nieuwe keizer werd eerst gevierd in het Ganzenhof. Nadien trok het hele gezelschap naar het Vredehof!
Alle lof voor de schitterende organisatie van deze 71ste editie. Via deze weg wil de Nieuw Gans alle medewerkers bedanken, die van het keizerrijden een echt volksfeest hebben gemaakt.
Vrijdag 23 maart vindt u in ons magazine De Polder een gratis bijlage over het konings- en keizerrijden 2018, boordevol nieuws en foto’s en met de ontknoping van een mysterie dat plaatsvond tijdens het keizerrijden van 1962.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder