Rik Frans (N-VA) gaat voor derde ambtstermijn als burgemeester van Stabroek

STABROEK – Rik Frans zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober de lijst van N-VA trekken voor de gemeente Stabroek. Frans was de laatste 2 legislaturen, goed voor 12 jaar, de burgemeester van de gemeente. “We willen voortbouwen op wat we de laatste jaren al gerealiseerd hebben.”

De komende weken zal ‘N-VA Stabroek, Hoevenen en Putte’ de volledige lijst bekendmaken op haar sociale media. “We hebben een evenwichtige lijst, met voldoende mensen uit de 3 delen van onze gemeente en met een evenwichtig aantal vrouwen en mannen”, vertelt Rik Frans.

N-VA levert sinds 2012 de burgemeester voor de gemeente. Sinds datzelfde jaar zit de partij samen met CD&V in de coalitie. Met Veerle Nonneman, Sarah Demartelaere en Ludo Reyntjens heeft Rik Frans 3 schepenen naast zich in het gemeentebestuur.

Samenwerkingen

“Ik ben heel trots op wat we de voorbije jaren met deze sterke ploeg verwezenlijkt hebben”, blikt hij vol fierheid terug op de laatste legislatuur. Ook de fijne samenwerking met CD&V wil hij niet onder stoelen of banken steken. “We hebben onder meer de N111 (Dorpsstraat, Hoogeind, Laageind) helemaal heraangelegd en een gloednieuwe gymhal en kleuterschool aan De Rekke gebouwd.”

Toch is Rik Frans nog het meeste trots op de laatste realisatie van het huidige gemeentebestuur. “Dankzij het Schoem hebben we de dorpskern in Hoevenen versterkt. Seniorenwoningen, sociale diensten, de kruidenier en nog veel meer hebben we in een algemeen centrum kunnen plaatsen.”

En ook de samenwerking met verschillende verenigingen zijn voor hem belangrijk. “Zo hebben we een nieuwe kantine voor KSK Nieuw Stabroek gebouwd, Patro Hoevenen en Korfbalclub Hoevenen hebben een nieuw kunstgrasveld en er zijn padelvelden gekomen. Dat zijn realisaties dankzij een goede samenwerking binnen het gemeentebestuur en met verschillende partners uit de gemeente.  

Voortbouwen en verkeer aanpakken

Op die samenwerkingen zou hij graag willen voortbouwen. “Verdergaan met wat we nu al hebben gedaan. We kennen de gemeente als geen ander en weten wat we doen.” Zo is de gemeente nu volop bezig aan de renovaties van kasteel Het Ravenhof.

Binnen de toekomstvisie ziet de huidige burgemeester ook een aanpak van het verkeerprobleem, dat als een smet boven de gemeente blijft hangen. “Die weg is in eigendom van het Vlaams gewest, maar we moeten druk blijven uitoefenen om dat probleem aan te pakken. De dorpskernen moeten leefbaarder en verkeersluwer worden.”

Lokale mensen

Het politieke landschap is de laatste jaren wel veranderd in Stabroek. Coalitiepartner CD&V heeft een nieuwe partij gevormd met Vooruit en Groen onder de naam ‘Sterk 2940’, Open VLD is veranderd naar PuSH en PVDA maakt zijn intrede in de Stabroekse politiek.

En wat dan te zeggen van Vlaams Belang, die in Stabroek bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement een forse stijging kende, in het nadeel van N-VA. “We vertrouwen erop dat mensen hier stemmen op lokale kandidaten die ze kennen en vertrouwen. Dat ligt toch nog anders dan op Vlaams of federaal niveau. Op lokaal niveau moet je kiezen op de mensen die je kent en die je ziet werken aan deze gemeente.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *