Ridders en jonkvrouwen op Kasteelfeesten


Zaterdag 22 september, van 13 tot 18 uur, wordt het Ekerse Veltwijckpark ingenomen door ridders, jonkvrouwen, oude ambachten, spelen, een steekspel te paard en een vuurspektakel als ingrediënten van de Ekerse Kasteelfeesten. Dit jaar is schilder Pieter Paul Rubens een speciale gast. De Antwerpse schilder had immers een buitenverblijf in Ekeren.
Het district heeft kosten noch moeite gespaard om van de Kasteelfeesten een succes te maken. In de zone tussen het poortgebouw en het kasteel wordt een middeleeuws dorp opgetrokken. Bezoekers kunnen er zelf tin gieten, kaarsen smelten of les volgen in de schildknapenschool. Om 14 en 16 uur zijn er riddertornooien met ridders te paard, gevolgd door een ware veldslag. Om 21 uur zorgt een vuurspektakel voor een climax. In het kader van “Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert” springen de Kasteelfeesten, van de laat-middeleeuwen, over naar 1627 en kom je alles te weten over het Hof van Ursel, één van de buitenverblijven van Pieter Paul Rubens en kan je ook het schilderij “De Slag bij Ekeren” van Peter Verdussen bewonderen. Omstreeks 16.30, na de prijsuitreiking van het riddertornooi, wordt een hedendaags portret van schilder Pieter Paul Rubens onthuld.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder