Revue Blanche in Kasteelconcert Ravenhof

Revue Blanche  treedt op tijdens het volgend concert in de reeks Kasteelconcerten ingericht door Davidsfonds Putte-Grens.

Dit concert vindt plaats in het Kasteel Ravenhof, Oud Broek 4, 2940 Stabroek, op zaterdag 10 maart   2012 te 20 uur. Ze brengen een reeks klassieke composities van Folksongs.

Revue Blanche ontstond toen in 2010 4 jonge Brusselaars met gelijkgestemde muzikale ideeën besloten een nieuw kamermuziekensemble op te richten. Zij lieten zich inspireren door de niet voor de hand liggende combinatie van altviool, harp, fluit en zang, met de vele kansen en uitdagingen die deze bezetting in zich draagt.

Het ensemble kreeg de naam Revue Blanche, geïnspireerd op het literaire en artistieke tijdschrift dat werd uitgegeven aan het einde van de 19de eeuw door toonaangevende politici en kunstenaars zoals Debussy, Proust en de Toulouse-Lautrec. De witte Revue werd zo genoemd omdat de som van alle kleuren wit is en een wit ongeschreven blad openstaat voor alle meningen en stromingen, een idee dat volledig aansloot bij de esthetiek die de muzikanten voor ogen hadden. Bovendien is deze periode voor het ensemble al vaak een inspiratiebron geweest bij het samenstellen van programma’s.

Revue Blanche stelt zich tot doel de wereld van de instrumentale kamermuziek en vocale repertoire samen te brengen en de grenzen ervan af te tasten of zelfs te doorbreken. Door de versmelting van contrasterende instrumenten met de uitbreiding van de stem ontstaan nieuwe klanken, kleuren en emoties. Het ensemble probeert ook de mogelijkheden van het instrumentale gebruik van de stem verder uit te diepen. Het maken van eigen arrangementen resulteert niet alleen in een optimaal gebruik van de bezetting en de deelcombinaties, maar ook in een verrassend en uitgesproken profiel.

Revue Blanche vindt met zijn vele concerten een plaats in het Belgische muzieklandschap, maar trad ook reeds op in Frankrijk en Nederland.

De toegangsprijs bedraagt €15, leden davidsfonds betalen € 13, 55+ers 13,5 €. Jongeren tot 25 jaar betalen 7,5 € per concert.

Reserveren kan best via overschrijving  op het rek. nr. IBAN: BE79 7509 3205 0833

BIC: AXABBE22 van Davidsfonds Putte-Grens met de vermelding van de naam en het aantal plaatsen evenals de concertdatum, eventueel na telefonisch contact tel. 0497 94 78 70 of via e-mail naar  HYPERLINK “mailto:dfputtegrens@hotmail.be” dfputtegrens@hotmail.be of via  HYPERLINK “http://www.kasteelconcerten.be/_” www.kasteelconcerten.be waar ook verdere info te vinden is.

Volgende seizoen Kasteelconcerten 2012-2013 op het programma :

6 oktober 2012 Recital met Veronika Iltchenko, pianiste en Toon Fret, fluitist. 8 december 2012 Trio Arte Amanti (viool, cello, piano) met muzikanten van de Vlaamse opera. 2 februari 2013 Pianoduo Mephisto Katrijn Simoens en John Gevaert. 23 maart 2013 Wim Voet en Obbrussel Strijkkwartet (Hans Van Kerckhoven, Claire Lechien, Philippe Allard en Stijn Kuppens) met o.a. Brahms klarinetkwintet


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *