Retro sneuvelt eervol in de 1/32 finale BvA

Na de uitschakeling van Powered Antwerp (8-4) in de 1/64ste finale van de Beker van Antwerpen moest ZVC Retro het opnemen tegen Don Bosco, een ploeg die een reeks hoger speelt namelijk 2de afdeling.

Ploeg: Bert Van Egeren – Matthias Smeets – Tom Vertongen – Wim Herygers  – Alfonso Hendrickx – Kenneth Claessens

In doel werd Dieter Donckers vervangen door Bert Van Egeren en vingen we de match aan met maar 1 wisselspeler op de bank. De opwarming van Don Bosco deed me denken of ZVC Retrospeelde tegen een topper uit de Futsal J.  De eerste kansen waren voor
ZVC Retro maar het was echter Don Bosco dat op 1-0 kwam. We bleven goed meevoetballen en het was Kenneth Claessens bracht ons terug langszij: 1-1. Iets later bracht Wim  Herygers ZVC Retro op 1-2 voorsprong. Don Bosco speelde met extra speler  doordat
hun doelman ver vooruit zijn doel speelde. Tegen zo een team spelen is niet gemakkelijk en houdt voor de ploeg die zo speelt  ook ‘n risico in.  Dit werd 1 keer afgestraft door Matthias Smeets die zo van op zijn eigen  helft scoorde en ZVC Retro op 1-3 bracht.  Hierdoor begon de thuisploeg wat tegen elkaar en de scheidsrechter te zagen. Zo mocht de doelman veel zeggen en waar hij eerder een speler van ons duidelijk maakte  dat hij moest zwijgen of er een  gele kaart volgde. Nog voor de rust kwam Don Bosco terug tot 3-3.
In de 2de helft bleef de match spannend met kansen over en weer maar toch diepte Don Bosco de score uit tot 5-3. Retro begon wat meer risico te nemen en kwam terug tot 5-4 via Matthias Smeets. Tussendoor kreeg een speler van de thuisploeg ‘n gele kaart. Met
nog minder dan een minuut te spelen dacht Don Bosco dat de buit binnen was. ZVC Retro plaatste nog een laatste aanval en werd een speler van ons foutief gestopt met gevolg: strafshop voor ZVC Retro. Deze werd in 2 tijden omgezet door Kenneth Claessens en
dus sleepte ZVC Retro strafshoppen uit de brand. De tos besliste dat de thuisploeg mocht beginnen aan de reeks van 3 strafschoppen per ploeg. Don Bosco kwam op 1-0. Om in de running te blijven moest Tom Vertongen scoren. Maar helaas hij faalde, iets wat de
2de speler van de thuisploeg niet deed: 2-0. Als Alfonso Hendrickx scoorde bleef alles mogelijk, mistte hij dan was het over. Het werd het laatste zodat ZVC Retro uitgeschakeld is en de droom van de voorzitter een jaartje langer op een plekje in de trofeeënkast zal
moeten wachten.

Doelpunten: Kenneth Claessens (2) – Wim Herygers – Matthias Smeets (2)

Volgende wedstrijd is op woensdag 14 november 2012 om 20H00 in onze thuisbasis De Bieze Putte (NL), tegenstander Mac Adam, ploeg die in het seizoen 2011 – 2012 op een 7de plaats eindigde in 3de afdeling, een plek waar het op dit moment ook staat.