Kappa Praatcafé “Oorlogsliefde”

Elk jaar organiseert Kunstplatform Kappa minstens één activiteit die een beetje uit de band springt – een bezoek aan een gerenommeerde tentoonstelling, een voordracht of een luistersessie, allemaal onder de noemer “Praatcafé”.
Voor deze aflevering van het Kappa Praatcafé werd gekozen voor:

Oorlogsliefde – de vlucht van een Vlaamse jongen en een Russisch meisje uit Berlijn door Uitgelezen Gezelschap

Door de onverwachte dood van hun vader zijn Emiel en zijn broer Jozef genoodzaakt om als vrijwillige arbeiders in Nazi-Duitsland te gaan werken. Daar leert Emiel Katja kennen, een gedeporteerd meisje uit Oekraïne. Het is liefde op het eerste gezicht. Wanneer het tij keert voor de nazi’s en de Sovjets Berlijn binnentrekken, besluiten de broers met Katja en haar twee vriendinnen te vluchten.

Auteur Roland Bergeys en Leentje De Coninck vertellen over de angsten, de liefde en kracht van het koppel tijdens hun vlucht naar het Westen.
.
Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Lannoo. De stemmige verteltrend, de schitterende fotoprojecties en de originele klankopnames maken dat u op het puntje van uw stoel zit.

Oorlogsliefde is een ontroerend epos voor gans de familie dat in deze tijd van vluchtelingen bijzonder actueel kan genoemd worden!

Na de voorstelling kan in de cafétaria van ’T Bruggeske nagepraat worden.
Iedereen welkom!

“Oorlogsliefde” Kappa Praatcafé
Woensdag 14 november 2012 – Deuren 19.30 u – aanvang 20.00 u  – Dienstencentrum “T Bruggeske”, Hoevensebaan 12/2 (Parking ’t Bruggeske) te 2950 Kapellen

Inkom: vrije bijdrage
Aantal plaatsen beperkt!

Organisatie: Kunstplatform Kappa vzw
Informatie:  www.kappakunstplatform.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *