Resultaten preventieve coronatestafnames De Beren, De Brenne en Noordland

ZANDVLIET/BERENDRECHT – Afgelopen woensdag werden alle leerlingen van de lagere school, de derde kleuterklassen en het schoolpersoneel van De Beren, De Brenne en Noordland getest op corona. Ook het personeel van kinderdagverblijf Neuze Neuze werd getest. Deze testen werden preventief afgenomen nadat een hoog aantal COVID-19 besmettingen werden vastgesteld in ons district.

In de 3 scholen werden 3 besmettingen vastgesteld, het gaat om 1 besmetting per school en in alle gevallen niet om de Britse variant van het coronavirus. Deze personen werden gecontacteerd door het CLB en gaan in strikte isolatie.

De CLB’s en de scholen brachten na een doorgedreven contactonderzoek alle risicocontacten in kaart. De leerlingen en/of personeelsleden die in nauw contact kwamen met de besmette persoon gaan in quarantaine en worden in de loop van volgende week opnieuw getest op corona. De CLB’s brachten deze leerlingen en personeelsleden telefonisch op de hoogte.

Basisschool De Brenne zal op dinsdag 2 februari opnieuw openen. De sociale activiteiten van sport -en jeugdverenigingen, muziekschool,… in ons district kunnen vanaf dinsdag 2 februari opnieuw doorgaan. Dit binnen de nieuwe coronamaatregelen die gelden voor buitenschoolse activiteiten.

We willen alle leerlingen, ouders en personeelsleden bedanken voor hun medewerking aan de preventieve testafnames en het strikt naleven van alle maatregelen. Het is dankzij hun inspanningen dat dit geruststellende resultaat werd bereikt.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *