Reno Steynen eindwinnaar tour de Nieuwmoer

web-tour
Voor de derde maal op rij werd in Nieuwmoer de “Tour de Nieuwmoer” gereden. Lennert Verbraak, Mats Vansteensel, Maikel Hofkens slaagde er opnieuw in om tijdens de maand augustus heel wat jongeren warm te maken voor het echte rondewerk. Net als de jaren voorheen konden ze weer rekenen op de royale steun van heel wat middenstanders uit Nieuwmoer. Van hun budget kochten ze bekers, medailles en truien. Van het gemeentebestuur mochten ze tijdens de namiddag het parkoers auto vrij maken om de wedstrijden veilig te laten verlopen. Burgemeester Lucas Jacobs gaf de start van de eerste rit in lijn. Iedere dag werd er tegen de chrono gereden. Soms individueel, of een ploegen tijdrit. Nadien was er telkens een wedstrijd van twintig kilometer
Het aantal deelnemers schommelde altijd rond de twintig want iedere dag was er wel iemand die niet kon, maar dan kwam er wel telkens een andere in de plaats. De favorieten en het gros van de deelnemers bleven natuurlijk iedere op post. Zij wonnen ook telkens de dagwedstrijden. Mats, Maikel en Reno namen het merendeel voor hun rekening, maar ook de Axel won een rit.
Veldrijder Bart Aernouts komt ook ieder jaar een kijkje nemen, misschien ontdekt hij tussen de jeugd wel een opvolger. Bart vind het initiatief van deze tieners geweldig. “Ik sta er telkens van te kijken hoe zij zich inspannen om alles netjes en zo attent te laten verlopen. Zij kunnen echt organiseren en een klassement bijhouden zoals het moet. Ik bewonder die mannen”, zei Bart.
Vanaf de eerste rit was het al duidelijk dat Reno Steynen de grote favoriet zou zijn voor de eindzege. In de inleidende tijdrit klokte hij twee secondjes minder af dan Mats Vansteensel. Ook in de rit die daar op volgde legde hij al de basis voor de eindzege. Reno bleef de ganse week in de gele leiderstrui. Mats bleef leider op punten en Lennert kreeg de blauwe trui om zijn schouders. Ook een jongerentrui is er te verdienen. De eerste drie dagen mocht Brent Verelst die om zijn schouders dragen, maar na de woensdagrit mocht Axel Vansteensel (de jongste deelnemer net twaalf jaar) de witte trui over nemen.
Schepen van Sport Maarten De Bock kwam de eindwinnaars in de bloemen zetten en de bekers overhandigen. Nadien konden de jongens allemaal bij Miranda en Bart aan de tafel om zoveel pannekoeken te eten dat ze op konden. Alle deelnemers vertelde al dat ze het volgende jaar er opnieuw bij willen zijn.
foto: Veldrijder Bart Aernouts gaf de start van de voorlaatste rit in lijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *