Renée Eykens "Belofte van het jaar " 2016

renee-eykens
Tijdens de “Gouden Spike 2016” in Sint Truiden, werden de belangrijkste jaarlijkse atletiekprijzen uitgereikt aan atleten die het afgelopen jaar topprestaties hadden geleverd. Naast een “Gouden Spike” voor meerkampers Nafissatou Thiam en Thomas Van der Plaatsen, werd ook onze Kapelse Renée Eykens bekroond als “Belofte van het Jaar” 2016.
Bij de dames was winst voor Olympisch kampioene meerkampen Nafissatou Thiam geen verrassing. In het stadion van Stayen mocht ze haar vierde “Gouden Spike” in ontvangst nemen. Ook bij de heren ging de overwinning naar een meerkamper: Thomas Van der Plaetsen zette zijn naam voor de tweede keer op deze trofee.
Bij de beloften-dames was Renée Eykens – van de Kapelse atletiekclub KAPE – één van de genomineerden. Het hele atletiekjaar had ze al succesvol op de internationale atletiekpoorten gebonkt. Maar de juryleden konden uiteraard niet om haar schitterende prestaties op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro heen kijken.
Met een nieuw persoonlijk record van 2’00″00, een Belgisch beloftenrecord (U23) en de 2de Belgische tijd ooit op dit nummer, zorgde ze al voor sensatie in de reeksen. Door zich ook nog te plaatsen voor de halve finale was het hek helemaal van de dam. Daarin deed ze er nog een schepje bovenop met een knappe wedstrijd, waarin ze 5de werd in een tijd van 2’00″45 … de 16de tijd van alle deelnemers aan dit nummer op de Olympische Spelen.
De uitslag van de stemming bij de “beloften-dames” was dan ook overduidelijk: 1. Renée Eykens (KAPE) met 35 punten, 2de Hanne Maudens (VS) met 6 punten en 3de Elise Vanderelst (MOHA) met 1 punt. Een nieuwe trofee voor de pupîl van trainer Paul Sauviller en dit “eigen product” van de Kapelse atletiekclub. Proficiat!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder