Renée Eykens Belgisch kampioene veldlopen

Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Veldlopen” in Oostende, werden de knappe resultaten van de atleten van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE) tijdens het winterse veldloopseizoen nog maar eens bevestigd. Renée Eykens bekroonde een knappe winter met de Belgische kampioenstitel bij de cadetten-meisjes.
Emma Van Laer startte “aan ’t zeetje” als eerste van KAPE bij de miniemen-meisjes 1998. Bij de start werd ze weggedrumd, wat haar uiteindelijk op een 13de plaats deed belanden. Nog meer pech voor Vince De Rycke bij de miniemen-jongens van 1998. Door een valpartij verloor hij alle voeling met de kopgroep. Na een adembenemende achtervolging eindigde hij nog knap als 6de. In dezelfde leeftijdscategorie viel er nog een knappe prestatie te noteren voor Jochem Vermeulen. Hij nestelde zich als 9de in de eindstand, op enkele plaatsjes nà zijn clubgenoot.
Bij de jongste cadetten-meisjes – de atleten van het jaar 1997 – zorgden de twee KAPE-deelneemsters voor fijne resultaten. Jolien Denis eindigde op een schitterende 11de plaats en Kirsten Nuyes ging in dit sterke gezelschap door het lint als 20ste.
De kers op de taart werd verzorgd door Renée Eykens, één van de favorieten in haar leeftijdscategorie na een hele reeks veldloopoverwinningen in het voorbije winterseizoen. Bij de cadetten-meisjes 1996 werd het een stevige strijd met de nummer twee Lieselotte Schellekens van ROBA. Uiteindelijk finishte de Kapelse atlete toch met 9 seconden voorsprong op haar concurrente. Eén week na haar gouden medaille en Belgische kampioenstitel op de 800 m indoor op de piste van Gent meteen een bevestiging van de polyvalentie van Renée.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder