Henri Bastiaens winnaar van 3de editie Wisselbeker Ludo Dielis

Het voorbije weekend werd er weer druk gebiljart in zaal Molenhoek te Stabroek. Daar had voor de 3de keer het biljarttornooi wisselbeker Ludo Dielis plaats.  Dit jaar kwamen  32 biljarters uit zeven voorzieningen voor mindervaliden. De Steiger uit Antwerpen, De Wingerd uit Westmalle, Ludentia uit Brasschaat, De Vluchtheuvel uit Stabroek, Zwart Goor uit Merksplas, Albe uit Kapellen en Sterrenhuis uit Brasschaat stuurden een delegatie biljarters naar Stabroek.  Op zaterdag werden de voorrondes gespeeld.
Zondag steeg de spanning ten top. Rond 15 uur werd de troosting gespeeld tussen Van de Perre Bart van Zwart Goor en Steven Tops van de Vluchtheuvel. Steven versloeg Bart en werd daardoor derde. De finale werd betwist door Bastiaens Henri van De Wingerd en Wim Sterkens van Ludentia. Na een spannende strijd mocht Henri de wisselbeker mee naar Westmalle nemen.
Meervoudig wereldkampioen Dielis was erg tevreden over het verloop van het tornooi en liet weten dat er volgend jaar een vierde editie wordt gespeeld. “Het is dankzij de steun van het “Jeugdsportfonds Camille Paulus”, de gemeente Stabroek en Rotonde vzw en een hele ploeg enthousiaste vrijwilligers dat we dit initiatief tot een knaller kunnen maken”, aldus nog Dielis.
Iedere speler kreeg een trofee en de gemeente Stabroek schonk aan iedere biljarter een gepersonaliseerde sleutelhanger.

Broer en zus
Aan dit tornooi namen Henri Wens en zijn zus José deel.  Zij wonen elk in een verschillend home, Henri in De Wingerd en José in Albe. Het was jaren geleden dat zij nog contact met elkaar hadden, en nu op het biljarttornooi vonden zij elkaar terug.

Speciale trofees
Dit jaar reikten de organisatoren twee extra trofees uit met name de trofee voor Pechvogel en de trofee voor beste club.
De pechvogel was Dirk Dils van de Vluchtheuvel. Bij de eerst editie werd hij kampioen nu strandde Dirk op een  18de plaats. Dirk is een uitstekend biljarter maar als je iemand tegenover je krijgt die moet spelen naar 5 en jij naar tien, wordt het soms wel moeilijk. Maar wij hebben het volste vertrouwen dat Dirk er volgend jaar weer zal staan. De clubtrofee ging naar Albe uit Kapellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *