Rekruteringscampagne vrijwillige brandweerlui

ESSEN/BRASSCHAAT – Brandweer Zone Rand maakt zich naar goede gewoonte op voor haar jaarlijkse rekruteringscampagne voor vrijwillige brandweerlui. Jaarlijks worden er zo’n 50 betaalde vrijwilligers binnen de zone gerekruteerd.

De procedure om brandweerman (M/V/X) te worden mag je echter niet onderschatten.Om een correct beeld te schetsen van de precieze job inhoud en de procedure organiseert Brandweer Zone Rand op 7 mei,10 juni, 9 september en 30 september 2023 “Pompier word je hier”-dagen in de kazernes van Essen, Kontich, Brasschaat en Zoersel.

Een sterke motivatie vormt het startpunt, maar je dient ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties te beschikken om lid te kunnen worden van Brandweer Zone Rand. Ben je18 jaar of ouderen woon je in de zone op maximaal 5 minuten van één van de 20 kazernes van de zone en wil je vrijwillig brandweer worden? Dan start alles met het behalen van het federaal geschiktheidsattest (FGA) vooraleer je kan solliciteren bij de brandweer.
Je kan hiervoor inschrijven via www.ikwordbrandweer.be. Het dichtstbijzijnde examencentrum is Campus Vesta, Oostmalsesteenweg75 in 2520 Ranst, maar je kan het attest ook behalen in brandweerscholen in andere provincies. Heb jij je FGA-attest al behaald? Stuur dan alvast jouw spontane sollicitatie door via website https://www.brandweerzonerand.be/content/vacatures

Pompier word je hier – Praktisch
– Kazerne Essen – zondag 7 mei 2023 – Locatie: Heuvelplein 23, 2910 Essen
– Kazerne Kontich- zaterdag10 juni 2023 -Locatie: Witvrouwenveldstraat 32, 2550 Kontich
– Kazerne Brasschaat – zaterdag 9 september 2023 -Locatie: De Mortel 32, 2930 Brasschaat
– Kazerne Zoersel – zaterdag 30 september 2023 -Locatie: De Wissel 1, 2980 Zoersel

Elke Pompierwordjehier-dag start om 8u30 en duurt tot 16u30 (wees op tijd!) -Registreren is verplicht via https://vrijwilliger.brandweerzonerand.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder