Regen houdt 550 leerlingen niet tegen op scholencross

STABROEK – Op woensdag 28 september namen ca. 550 leerlingen deel aan de scholencross op de atletiekpiste in Stabroek. In de regen streden de leerlingen van alle lagere scholen van Stabroek, Hoevenen en Putte voor een gouden medaille. Dit jaar was er ook extra animatie voorzien, met een stormbaan en hindernissenparcours.

De regen hield de sportieve leerlingen niet tegen tijdens een nieuwe editie van de Scholencross in Stabroek. Rond de 550 leerlingen van de Putse Knipoog, Sint-Calasanz, De Rekke, De Stappe en Sint-Catharina, stonden paraat om te strijden voor de gouden medaille. Voor alle kinderen van de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar was het dan ook een spannende namiddag.

Per leerjaar legden de jongens en meisjes, in een aparte wedstrijd, een loopafstand af. Alle deelnemers kregen een medaille en een verrassing aan de finish. Op het podium kreeg de top drie een bronzen, zilveren en gouden medaille van schepenen Herman Jongenelen (CD&V), Veerle Nonneman (N-VA), Sarah Demartelaere (N-VA) en burgemeester Rik Frans (N-VA).

Ondanks het slechte weer kwamen veel leerkrachten, ouders, vrienden, familie en sympathisanten supporteren voor de sportieve kinderen. De sportraad van Stabroek had dit jaar ook nog iets extra voorzien voor de leerlingen, met een stormbaan en een belevingsparcours.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. ik vind het zeer spijtig dat er geen foto’s of filmpje zijn van de 3 kleuter klas en 1,2 leerjaar ! als je zoiets doet ,doe het dan voor alle kinderen die hun inzet gaven die dag ondanks het slechte weer .want in begin van de namiddag was het nog droog ! iets voor volgend jaar om aan te denken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *