Reddingssloep voor Maritieme Tuin van Havencentrum

De reddingsboot kwam met een zwaar transport van Aertssen toe

Reddingssloep ‘Vagant 2’, van baggergroep Deme in Kallo, kwam woensdag 14 septebmer als ‘zwaar transport’ door de Liefkenshoektunnel aan bij het Havencentrum Lillo. Het is een eerste (uniek) stuk dat deel uitmaakt van de aanleg van een maritieme tuin op de terreinen van de provinciale haveninstelling. De
Gebruikt in de Noordzee
Firma’s GeoSea (Deme”), Cuypers en Aertssen zorgden voor het transport van de reddingssloep die 10,15 meter bij 3,25 meter meet en plaats biedt aan 106 mensen. De sloep behoorde bij de werkplatformen die onder meer in de Noordzee werden gebruikt bij de aanleg van het windmolenpark. Via deze nieuwe blikvanger zullen bezoekers meer kunnen leren over reddingsoperaties op zee.
Koen Helsen, voorzitter van het Havencentrrum loofde de vlotte samenwerking met verschillende privé-bedrijven, het Havencentrum en het Havenbedrijf voor de aanleg van de maritieme tuin.
Klaar in november
De nieuwe ‘maritieme tuin’ krijgt een oppervlakte van ruim 1000m². Hij moet in november afgewerkt zijn. Naast reddingssloep ‘Vagant 2’ komen twee nieuwe boeien, bolders, containervitrines, een containerklasje, een scheepsmotor, een sleephaak en een echte ‘Blauwe Steen’ (kop van een kaaimuur, red). De vroegere betonnen Scheldemaquette en een scheepsmotor krijgen een plaatsje in een ‘containervitrine’, een totaal nieuw maritiem tentoonstellingsconcept. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *