Geen geluidsschermen in Berendrecht en Zandvliet

Minister Hilde Crevits (CD&V) heeft via een antwoord op een vraag van volksvertegenwoordiger Liesbeth Homans (N-VA) laten weten dat zij nieuwe metingen inzake geluidshinder liet uitvoeren in Berendrecht en Zandvliet. Daaruit bleek dat de geluidsdrempel van 65 decibel slechts licht werd overschreden op de A12. Volgens Crevits is bijgevolg het plaatsen van geluidsschermen langs de autoweg ter hoogte van Berendrecht en Zandvliet niet dringend. ‘Er zijn andere plaatsen waar een hogere geluidslast werd gemeten en die worden eerst aangepakt’, zegt Crevits in haar antwoord.
De minister stipt ook aan dat de stad Antwerpen zelf geluidsschermen kan plaatsten. Omdat de normen slechts licht overschreden worden, moet zij in dat geval 57 procent van de kosten betalen.
 Tegen het lawaai dat door de het verkeer op de A12 wordt veroorzaakt was de jongste tijd protest gerezen in de buurt van de Hagelberg. Daar werd via een petitiebord ook geprotesteerd tegen het geluid van treinen op het spoor dat te midden van de autoweg ligt. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *