Recordaantal deelnemers op Stabroekse veldritten         
Zaterdag 23 september mochten de organisatoren van de Stabroekse veldritten maar liefst 245 renners verwelkomen. Zij kregen een mooi, snel parcours voorgeschoteld rond het Kasteel Ravenhof. Deze veldritten zitten mee in het regelmatigheidscriterium van de Moedige Veldrijder. Verdeeld over zes koersen dienden 8 klassementen verdedigd te worden. Daarbij mochten de Nieuwelingen en de Dames Internationalen ook nog strijden voor de provinciale titel.
Bij de Elite z/c en Beloften was het belofte Toon Vandenbosch die won en dit voor Hendrik Sweeck (Elite z/c), derde werd Stijn Huys (Elite z/c). Bij de Nieuwelingen won Thibau Nys en dit in zijn trui van Belgisch kampioen, tweede werd Dante Coremans, Lennert Belmans pakte brons.
De tuin rond de vijver aan het kasteel vormde, mede door het mooie weer, voor de ideale plaats om de koersen te volgen en te genieten van de najaarszon. Deze veldritten zorgen dan ook samen met de andere wegkoersen die Stabroek aandoen (Schaal Sels, BK Elite z/c & Beloften, Nationale Sluitingsprijs, Havenpijl) dat deze mooie poldergemeente met zijn bossen en polders een vaste waarde is geworden voor het wielrennen.
‘s Avonds keerde de rust in en om het kasteel en bos terug en enkele dagen na de cross is er niets meer te merken van het sportieve geweld van zaterdag. Op deze wijze gaan natuur en sport perfect samen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *