BVB Voetbalschool viert mee 10 jaar Evonik op Patro


De succesvolle firma Evonik bestaat 10 jaar. In het kader van deze verjaardag biedt Evonik trainingssessies van BVB (Ballspiel-Verein Borussia) Voetbalschool aan voor de kinderen. Voor de site van Evonik Antwerpen ging de sessie op zaterdag 23 september door op de terreinen van voetbalclub Patro in Hoevenen.
Naast 64 spelers van Evonik-medewerkers, namen een 46 spelertjes van Patro deel aan het evenement, waarbij zij het 50 jarig bestaan van hun club tijdens het jubileumjaar nog extra in de verf zetten. Een 6-tal professionele trainers en begeleiders van Borussia-voetbalteam begeleidden de jonge voetballertjes de ganse dag. Bij aanvang kregen zijn een voetbaloutfit, volledig op maar, en konden zij net als de Borussia voetballers in zwartgele shirt en broek het voetbalveld op. Emma de bij, de mascotte van Borussia Dortmund was ook van de partij maar moest vroeger terug vertrekken om haar club te steunen.
Week van de reanimatie
Dit sportief evenement viel net binnen de “Week van de Reanimatie”, die over het hele concern van Evonik werd georganiseerd. Evonik Antwerpen bood aan de gemeente Stabroek een AED-toestel aan. Het toestel werd overhandigd door Frank Daman, afgevaardigd bestuurder Evonik Antwerpen NV aan burgemeester Rik Frans. Het toestel zal een plaatsje krijgen in zaal De Rosmolen te Stabroek. Daman verwees nog naar de slogan van Evonik ‘Power te create’, wees creatief. Hij vond het ook belangrijk dat de kinderen vandaag hadden leren samenwerken. Dat geldt niet alleen in het voetbal maar ook in het dagelijks leven, in je school of op het werk.
10 jaar, 10 steden
“10 jaar, 10 steden” is het thema van het programma dat volgende generatie een kans wil geven om deel te nemen aan professionele trainingssessies in de outfit van het Borussia-voetbalteam. De BVB Voetbalschool organiseert een tiensteden-verjaardagsronde, voor de kinderen van de medewerkers van Evonik. De ronde startte in Wesseling (D) en ging vervolgens naar Antwerpen. Na nog een reeks Duitse vestigingen volgen in oktober en november nog trainingssessies in China, Singapore, USA, Brazilië en Argentinië.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *