Putse Knipoog houdt schoolfeest in teken van WK voetbal

voorkeurAfbeelding-142


Afgelopen zaterdag werd er in de Putse knipoog weer een groot schoolfeest gehouden. In de aanloop naar het WK voetbal stond het hele schoolfeest in teken van het nakend WK.
Onze Stabroekse topvoetballer Thomas Vermaelen, had voor de kinderen en de leerkrachten van de Putse Knipoog een aantal fata morgana-achtige opdrachten voorzien. Voor elke geslaagde opdracht kregen de kinderen een bal die uit het raam van de school gehangen werd. Omdat Thomas op zaterdag nog een Cup Final diende te spelen kon hij er niet zelf zijn, zijn waardige vervanger Fellaini checkte in eigen persoon of de kinderen hun doelen haalden. Er waren supersupporters, hevig op de tribune in Belgische en Nederlandse getinte kleuren. De wave werd tot een goed einde gebracht. Er was een vlaggenspektakel waarbij de kleuren van de Belgische en Braziliaanse vlag goed zichtbaar waren. Er moesten megaveel doelpunten gescoord worden. Er waren mascottes.  De replica van de wereldbeker werd voortgetrokken als een praalwagen. Alle opdrachten waren tot in de kleinste puntjes uitgewerkt en konden niet mislukken. Elke kleuter kreeg dan ook een medaille voor het volbrengen van alle opdrachten.
Aan de ouders werd gevraagd om in WK tinten naar het schoolfeest te komen. Dit werd door een heel aantal ouders erg positief onthaald, menig rode duivel t shirt werd van onder het stof gehaald.  Al zagen we ook wat oranje shirts op de speelplaats.  Hier en daar een Braziliaan of een  Argentijn en zelfs een Griek werden gespot op de  weide van de Putse Knipoog.
Free podium
Voor het grote kleuteroptreden was er op de speelplaats nog tijd voor een free podium.  Menig jong talent zette zijn of haar eerste stappen op het podium. Het weer was ongelooflijk prachtig, dit zorgde voor lange rijen aan de ijsbrommer van N’ice maar zeker ook aan de toog en het  sangriakraam.  De kinderen konden weer rekenen op de gekende paardenmolen, de kraampjes van de Vlaamse kermis stonden de hele middag propvol, ze konden op een echte pony rond de kleuterschool. Het stokkenspel en de pingpongvanger deden als vanouds weer overuren.
In de turnzaal waar het iets rustiger was stond een heerlijk buffet van de heerlijkste cakes en taarten gebakken door de ouders en de grootouders van vele kinderen.  Er kon naar hartenlust gesmuld worden, een zoetje bij de popcorn – een frietje met wat saus.
Tot in de vroege vooravond was er een lange rij wachtende kinderen die hun spellenkaart nog wilden verzilveren voor een mooi cadeau uit het prijzenkraam. De leerkrachten, de directie, de ouders en de kinderen van de Putse Knipoog maakte er een spetterend feest van.
Als de rode duivels nu geen wereldkampioen worden zal het niet aan de Putse kinderen liggen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *