Publieksraadpleging nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen Sevesobedrijven

KAPELLEN/ANTWERPEN – Alle inwoners van Kapellen kunnen van 17 oktober tot 16 november 2022 een aantal nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen van Sevesobedrijven raadplegen en opmerkingen geven.

Deze publieksraadpleging gaat over volgende bedrijven: Evonik (Antwerpen); Inovyn Manufacturing (Antwerpen); Lanxess (Antwerpen); Mexico Natie (Antwerpen); Sea-Tank 700B (Antwerpen); VOPAK Terminal Antwerp (Antwerpen)

Een Sevesobedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert. Deze stoffen kunnen ontvlambaar, giftig of ontplofbaar zijn. Belgë telt ongeveer 380 zulke bedrijven. Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website www.seveso.be.

Een Bijzonder Nood- en Interventieplan (BNIP) is een document dat de overheid opstelt om zich voor te bereiden op bepaalde noodsituaties. Het plan bevat specifieke informatie die de hulpdiensten en de overheid in staat stelt om snel en doeltreffend te reageren op elk mogelijk gevaar. Een BNIP beschrijft onder meer de mogelijke risico’s, de alarmeringsprocedures en de beschermingsmaatregelen voor de bevolking.

Hoe raadplegen?

De ontwerpteksten van het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan kan je enkel raadplegen ter plaatse en na afspraak in de kantoren van de Federale Dienst Noodplanning van de Gouverneur (Italiëlei 4, Antwerpen). De raadplegingsperiode loopt van 17 oktober 2022 tot 16 november 2022. Een afspraak maken en meer info bekomen, kan per e-mail via noodplanning@fdgantwerpen.be.

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder