Provinciale waardering voor 1000 jaar vrijwilligerswerk in de sport

Afgelopen zaterdag was het provinciehuis in Antwerpen het decor voor de derde provinciale huldiging van de vrijwilligers uit de sportsector. Een feest voor 39 sportievelingen die al 25 jaar of meer vrijwillig een lokale sportraad of provinciale sportfederatie besturen. Zij werden er door gedeputeerde voor sport Koen Helsen (open vld) uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Binnen de sportwereld ligt de aandacht vaak enkel op de topprestaties en de kampioenen die ze voortbrengt. Heel wat minder belangstelling gaat naar de breedtesport, naar al die recreanten die dagelijks het beste van zichzelf geven in hun sport. En nog minder bekommernis gaat naar hen die dat alles mogelijk maken: de duizenden vrijwilligers die zich week na week inzetten om de voorwaarden te creëren die sportbeoefening mogelijk maken. Echter, één zaak mag duidelijk zijn: of dit nu op clubniveau is, of nog veel ruimer bij de organisatie van de Olympische of paralympische spelen: zonder vrijwilligers geen spelen, geen clubwerking…

Meer dan 1000 jaar ervaring verzameld op 1 podium
Koen Helsen, provinciaal gedeputeerde voor sport: “In een tijd waar het steeds moeilijker is om mensen te vinden die zich willen inzetten voor de goede zaak, en dit belangeloos, gratis en voor niets, is het des te opmerkelijk dat maar liefst 39 personen voorgedragen werden door hun sportraad of sportfederatie voor deze huldiging.”

In het schitterende decor van de Boudewijnzaal van het Antwerps provinciehuis kreeg  elk van de gevierden de kans een woordje te richten. Eén boodschap die steevast te horen was: “We doen dit voor de waardering die we ervaren en voor de vriendschap die we krijgen. We houden er sociale contacten aan over en gaan er vooral mee door, zolang de vrouw des huizes akkoord is…”

Het feestelijk programma werd gepresenteerd door Niels Daniel, sportjournalist van RTV en tussendoor opgeluisterd met een demonstratie ‘bike trial’ door de Antwerpse topbelofte Yorik Dammen. Spectaculaire stunts die op heel wat bijval en applaus konden rekenen en waarvoor de gedeputeerden Koen Helsen en Rik Röttger zelfs gingen liggen…

De huldiging is een initiatief van de Provinciale Sportraad met de steun van het Autonoom Provinciebedrijf Sport.

foto: de gehuldigden van Kalmthout (Peter Bosmans, Louis Vanden Buijs  en Karel Vanwesenbeeck)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.