Project "Zorgzaam" van start in Sint Catharinaschool


STABROEK – Maandag  17 oktober startte in de Sint Catharinaschool het opvoedingsproject “Zorgzaam” vanuit Dim (Diocesane Inrichtende Machten). Het is de bedoeling kleuters en leerlingen attent te maken om zorgzaam met en voor elkaar te zijn. Aan de hand van situaties uit het dagelijks leven putte de school de kans om de kinderen te helpen. Enkele kinderen beeldden in korte sketches voorbeelden uit van hoe je zorgzaam je medeleerling, juf of vriend  kan helpen.

Voor dit startmoment kwam  kindervriendin Toema langs. Met overgave werd er gezongen en gedanst op het Toekalied. De leerlingen van het vierde leerjaar van meester Gunther had nog een extra lied ingestuurd. Vol enthousiasme, daarin gesteund door Juf Sandra  brachten zij het lied  “Geven is g(r)aaf”. Alle klassen kregen nadien een opdracht rond het thema “zorgzaam” waaraan ze gans de week kunnen werken.

Nadien was het de beurt aan de allerkleinsten. Door middel van een poppenkastspel met Toeka en de raaf maakten de kleutertjes kennis met het begrip zorgzaam. Ook zij kregen een opdracht: maak een mooi geschenk voor jullie oma’s  en opa’s die goed voor jullie zorgen.  En we zijn er zeker van dat de grootouders, deze keer van hun ‘zorgzaam’ kleinkind op hun feest een mooi geschenkje mogen ontvangen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *