Professor Leune spreekt over Zandvliet onder de Spanjaarden

Zoals reeds via tijdschrift Polderheem en De Polder Magazine werd aangekondigd, zal de Nederlandse geschiedkundige, professor Leune, op vrijdag 21 oktober a.s. om 20 u. in het Vredehof, De Keyserhoevestraat 14, Zandvliet, een voordracht geven die voor de geschiedenis van onze polderstreek interessant is.

Professor Leune bijt zich al jaren vast in het verloop van de Tachtigjarige Oorlog ussen de Spaanse troepen die onze gewesten veroverd hadden en het leger van Oranje. De Spanjaarden hadden Zandvliet in 1620 uitgebouwd tot een vestingstadje en het nabijgelegen Fort Sint Martijn aan de Schelde opgericht als verdediging tegen de troepen van de Nederlanden. Tegelijkertijd hielden deze laatste

n meer dan 200 jaren lang stand in het Fort van Lillo. Bij hun vertrek in 1839 (na de ruil met Maastricht) namen ze hun archieven mee om ze in Middelburg (hoofdstad van Zeeland) te bewaren. Professor Leune bestudeerde ze grondig, met als gevolg dat hij al minstens vier boeken schreef over het Lillo van toen en één over het Fort Sint Martijn. Dit boek telt 653 bladzijden en het wordt die avond verkocht het aan de prijs van 25 €.
De aanwezigen op vrijdag 21 oktober in het Vredehof te Zandvliet zijn bevoorrecht om het historisch verhaal Fort Sint Martijn uit eerste bron en persoonlijk van de auteur te vernemen. Toegang is gratis. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder